DİYANET’TE  MÜLAKAT SINAVI NEDEN YAPILMIYOR?

DİYANET’TE  MÜLAKAT SINAVI NEDEN YAPILMIYOR?

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi alacaklarını açıkladığını, ancak bu açıklamanın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hâlâ personel alımı yapılmadığına dikkat çekerek basın açıklaması yaptı.

Ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında “personel alımı için müracaat ettiklerini” söyleyen Sayın Ali Erbaş’ın, sınavlara girecek olanlar için de, ”sınavlara iyi hazırlanmalarını” söylediğini, bunun da sınavları bekleyenlere müjde gibi sunulduğunu belirten Kaya,  aradan geçen süre de konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmamasının hayal kırıklığına neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, 27.12.2019 tarihinde ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında, “2020 yılında İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi alımı yapılacağını, bunun için müracaat ettiklerini” söylemişti. Bu söz, bu sınavı bekleyenler için müjde gibi algılandı. Aradan geçen süre de ne personel alımı yapıldı, ne de herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle bu sınavı önemseyen, gece gündüz çalışarak sınava hazırlanan kardeşlerimizin umudu söndü! Adeta hayalleri yıkıldı! Biz, onları çok iyi anlıyoruz. Çünkü işsizliğin arttığı, ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı günümüzde ailelerin geçim derdi en önemli sorun olarak ortaya çıkıyor.

Bu konuda sendikamızdan yardım talep ediliyor. Bakınız, sendikamıza mektup gönderen bir kardeşimiz şöyle diyor: “Diyanet İşleri Başkanımız, personel alımı yapılacağı sözünü verdi.  Bu söz üzerine ben ve benim gibi bu alımı bekleyenler tüm işlerini bırakıp sınava hazırlandık. Yaklaşık 6 aydır tek bir açıklama dahi yapılmadı. Bu belirsizliğe rağmen sınava hazırlanmaya devam ettik. Şu an ülkemiz zor bir imtihandan geçiyor, farkındayız ama biz, bu belirsizlikten çok yorulduk. Sınavı bekleyenlerin mağdur edilmeyeceğine dair bir açıklama bekliyoruz.  Öğretmen alımları için açıklama yapıldı, tarih bile verildi ama bizim için herhangi bir açıklama yapılmıyor, neden? Perişanız! Çoluk çocuğumuz aç. Bize yardım edilsin. Sayın Cumhurbaşkanım sesimizi duysun. Kimse sesimizi duymuyor, kimse bize cevap vermeye tenezzül etmiyor.”

Diyanet Hak ve Adalet Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş başta olmak üzere, Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenerek, Diyanet’te personel alımı ve mülakat sınavını bekleyen kardeşlerimizin mağduriyetinin görülmesini ve seslerinin duyulmasını istiyoruz. LGS ve YKS sınavları yapılabildiğine göre Diyanet’te de mülakat sınavı yapılabilir. Bu sınava girebilmek için emek veren, yüksek puan alarak mülakat sınavını heyecanla bekleyen, bu sınava umut bağlayan kardeşlerimizin emeklerinin heba edilmemesini istiyoruz.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.