Bedir Haber

Diyanet İşleri Başkanlığından Vaizlik Giriş Sınavı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığından Vaizlik Giriş Sınavı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığından Vaizlik Giriş Sınavı Duyurusu
189 views
29 Ağustos 2019 - 20:28

Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır.

I. BAŞVURU ŞARTLARI

1. Dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,

2. İhtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak. (Bayanlarda bu şart aranmaz.)

3. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlıkta en az iki yıl çalışmış olmak,

4. Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,

5. Halen Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak,

6. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

7. Vaiz unvanında çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak.

II. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1. Başkanlığımız merkezinde çalışanlar birimlerine, taşra teşkilatında çalışanlar ise bağlı bulundukları il ve ilçe müftülükleri veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte 06.09.2019 (saat 08:30)-16.09.2019 (saat 16:30) tarihlerinde şahsen başvuracaklardır.

* Yurtdışında veya askerlik görevini yerine getirmekte olan adaylar adına üçüncü şahıslar başvuru işlemini yapabileceklerdir.

2. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

3. 06.09.2019 (saat 08:30)-16.09.2019 (saat 16:30) tarihlerinde başvurularını gerçekleştiren personelden müracaat şartlarını taşıyanlar 23.09.2019 tarihinde ilan edilecektir. Başvuru sahipleri Başkanlığımız DİBBYS programındaki kullanıcı hesapları vasıtasıyla sınava katılma durumlarını öğrenebilecektir. Sınavın Yazılı Aşamasına Başvurular

4. Sınava katılmaya hak kazananların, sınavın yazılı aşamasına katılabilmek için Anadolu Üniversitesinin “Aday İşlemleri Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden 30.09.2019-11.10.2019 tarihlerinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

5. Yazılı sınav başvurusu için her aday, Anadolu Üniversitesine 125 (yüzyirmibeş) TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversitenin “Aday İşlemleri Sistemi” üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

* Vaizlik Giriş Sınavı veya Murakıplık Sınavına başvuran adayların aynı zamanda Görevde Yükselme Sınavı kapsamındaki unvanlardan birisine de başvurmaları halinde tek ücret (125 TL) ödemesi yapacaklardır.

* Sınav başvurusundan vazgeçen, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

6. Yazılı sınavla ilgili başvuru süresi dolduktan sonra, adaylar kişisel bilgileri, sınav merkezi, fotoğrafları vb. konularda değişiklik yapamayacaktır. Yazılı sınav başvurusuna ilişkin diğer hususlar Anadolu Üniversitesi tarafından yazılı sınav başvuru sürecinde ilan edilecektir.

Engelli adaylar:

7. Sınava başvuranlardan sürekli/geçici engelli veya sağlık sorunu olan adaylar, sınav başvurularını tamamladıktan sonra okuyucu/işaretleyici desteği, ayrı sınav salonu, özel araç/gereç kullanma vb. taleplerini iletmek amacıyla, bu duyurunun ekinde yer alan (Ek-1) Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formunu doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde, söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese (üniversiteye) ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

8. Duyuruda belirtilen usul ve esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

9. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

III. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport),

2. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı.

* Belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.

IV. SINAVIN ŞEKLİ, YERİ, ZAMANI ve SINAV KONULARI

1. Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır.

2. Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

a) Yazılı Sınav

1. Sınavın yazılı aşaması 02.11.2019 Cumartesi günü saat 14.00’de Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere toplam 7 sınav merkede gerçekleştirilecektir. Adaylar, sınav merkezi tercihini başvuruda belirteceklerdir.

2. Yazılı sınav konuları, bu duyurunun “X. YAZILI SINAV KONULARI VE KAYNAK ESERLER” başlığında belirtilmiştir.

3. Adaylar yazılı sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kart, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesi) ibraz etmek zorundadırlar. Bunların dışında başka hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır. Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.

4. Yazılı sınavın uygulanmasına ilişkin esaslar ve adayların sınavda uyması gereken kurallar bu duyurunun ekinde (Ek-2) yer almaktadır.

5. Adaylar yazılı “Sınav Giriş Belgesi”ni 28.10.2019-01.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin “Aday İşlemleri Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden alabileceklerdir.

6. Yazılı sınav sonuçları 18.11.2019 tarihinde (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) adresinden ilan edilecektir.

7. Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Adaylara sınavda 50 (elli) soru yöneltilecektir. Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

8. Değerlendirme sadece doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen soru(lar) olması durumunda, bu soru(lar) adaylar lehine doğru kabul edilerek değerlendirmeye katılacaktır.

9. Cevap anahtarında hata olması halinde, bu soru iptal edilmeyecek, doğru seçeneği dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye dâhil edilecektir.

b) Sözlü Sınav

1. Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

2. Sınav konuları:

a) Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir), (30 puan)

b) Arapça, (30 puan)

c) Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) ve hitabet, (30 puan)

d) Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan), 3. Sözlü sınav tarihi yazılı sınav sonuçlarının açıklanması ve sözlü sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

4. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır.

5. Adaylar; sözlü sınav giriş belgesi alma ve sözlü sınav sonuç öğrenme işlemlerini (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav) adresi aracılığıyla gerçekleştireceklerdir.

V. DEĞERLENDİRME ve BAŞARI SIRALAMASI

1. Sınavda başarılı olabilmek için sınavın yazılı ve sözlü aşamasının her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.

2. Başarı sıralamasında, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınacaktır. Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek olana, hizmet süresi fazla olana ve doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilecektir.

3. Başarılı olanlardan; ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacaktır.

VI. İTİRAZLAR

1. Adaylar, sınav sorularına ve sınav uygulamasına yönelik itirazlarını 04.11.2019 – 08.11.2019 tarihlerinde, sınav sonuçlarına yönelik itirazlarını ise 18.11.2019-22.11.2019 tarihlerinde Üniversitenin “Aday İşlemleri Sistemi” (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır.

2. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili web sitesi üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla Üniversiteye 10 (on) TL itiraz ücretini ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. Önceki maddede yer alan tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

3. Sınav soruları ve sınav uygulamasına ilişkin itirazların sonucu 18.11.2019 tarihinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazların sonucu 27.11.2019 tarihinde Üniversite tarafından adaylara bildirilecektir.

4. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç 7 (yedi) gün içinde yapacaklardır. İtirazların sonucu en geç 15 (onbeş) gün içinde adaya bildirilecektir.

VII. DİĞER HUSUSLAR

1. Başkanlık sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

2. Sınav sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

3. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımızın internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4. Sınavla ilgili iş ve işlemlerde yazılı dilekçeler dışında faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır.

5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

6. Duyuruda belirtilen şekilde başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların ücret iadesiyle ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

VIII. ATAMA İŞLEMLERİ

1. Atamalar başarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.

2. Atamaya ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir.

[Resmi Duyuru ve Form İçin TIKLAYINIZ>>>](https://www.diyanethaber.com.tr/images/upload/EK-1_Vaizlik_GiriY_SYnavY_Duyurusu.pdf)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
หนัง JAV UNCENSOREDหนังAV JAV JAPANXXX หนังโป๊ญี่ปุ่น หนังXXX หนังหนังav ดูหนังโป๊ญี่ปุ่น หนังxญี่ปุ่นหนังAV JAV หนังโป๊ญี่ปุ่น หนัง JAV CENSOREDtürk ifşatürk pornoหนังavหนัง JAV CENSOREDหนัAV JAV JAPANXXX หนังป๊ญี่ปุ่น หนังXXX หนัง Rate R HD

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

maltepe evden eve nakliyat

ensest porno