Diyanet İşleri Başkanlığından basın açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığından basın açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırladığı süreli yayınlar (Aylık Dergi, Aile Dergisi, Çocuk Dergisi ve İlmi Dergi) ve Diyanet Takvimi ile ilgili, bazı medya organlarında 02 Ocak 2020 tarihinde çıkan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunla Başkanlığımıza verilen toplumu din konusunda aydınlatma görevi gereğince hazırladığı söz konusu yayınlar için devlet bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamaktadır. Süreli yayınlarımızın maliyeti 1956’dan, Diyanet Takvimi ise 1972’den itibaren Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün bütçesinden karşılanmaktadır.

İlgili yayınların basımı, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nce Kamu İhale Kurumu’nun belirlediği ihale şartlarına göre gerçekleştirilmekte ve vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Bu satışlardan elde edilen kâr da devlet hazinesine aktarılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.