Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İzmir’de cami hoparlöründen müzik yayını yapanlara sert tepki gösterdi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İzmir’de cami hoparlöründen müzik yayını yapanlara sert tepki gösterdi

Dün (20 Mayıs 2020) İzmir’de bazı camilerin ses sistemine yasadışı yollarla girilerek, hoparlörlerinden müzik yayını yapılmıştı.

İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden, kimliği belirsiz kişilerce merkezi ezan sisteminin frekansına izinsiz bir şekilde müdahil olunarak bir sabotaj gerçekleştirilmişti.

Konuya ilişkin İzmir İl Müftülüğü suç duyurunda bulunmuş, İzmir Cumhuriyet Başsavcığı; “Söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişilerle, söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca; ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır.” açıklaması yapılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise kişisel sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

İzmir Müftülüğümüzün ses sistemine yasadışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez.

Mübarek Ramazan ayında tüm  Müslümanları derinden yaralayan bu hadiseyle ilgili suç duyurusunda bulunulmuş; bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.