DİYANET BİR-SEN, DİB’i DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ZİYARET ETTİ

DİYANET BİR-SEN, DİB’i DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ZİYARET ETTİ

 

Diyanet Bir-Sen Yönetim Kurulu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Genel Başkan Hasan Türüt’ün yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Mesut Çakıroğlu, Hamdullah Silindir, Davut Dağ, Mehmet Kumaş, Mahmut Bozkuş ve Veli Ekin’de katıldılar. Oldukça samimi geçen ziyaretten Sayın Başkan’ın ve Diyanet Bir-Sen Yönetim Kurulu’nun memnun olduğu gözlendi. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tavsiye, öneri, dilek ve temennilerini dinleyen Genel Başkan Hasan Türüt, sendika olarak yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ettiklerini, din, Diyanet ve personel sorunları hakkında ciddi çalışma içinde olduklarını, Diyanet’in kurumsal kimliğinin korunması, tüm vatandaşlara ulaşması ve daha iyi bir hizmet sunulabilmesi açısından görevlilerin eğitimi ve sorunların çözümü noktasında yasa ve yönetmeliklerin güncellenmesi üzerinde durduktan sonra üzerinde çalışılan konular hakkında açıklama yaptı. 

Ziyarette sendikanın taleplerini sıralayan Türüt şunları söyledi:   

“Diyanet Akademisinin kurulmasını önemsiyoruz. Çünkü Diyanet Akademisi din görevlisinin hem yetişmesini hem de daha verimli hizmet etmesini sağlayacaktır. Diyanet Akademisi kurulduğunda özellikle Hafızların sınavsız alınması sağlanmalıdır. 

Nakillerde tercih sisteminin biran önce uygulanmasını ve İmam Hatip ve camilerin puanlandırılmasına geçilmelidir. Böylece daha hakkaniyetli bir sisteme geçilmiş olacaktır. 

Sendikaların, din ve Diyanet’in iç ve dış düşmanlara, örgütlü kişi ve kuruluşların saldırılarına karşı işbirliği yaparak ortak hareket etmeleri gerekir. Ne kurumumuz ne de kurum yöneticileri yalnız bırakılmamalıdır. 

Soruşturmalarda orantısız cezalar veriliyor. Din görevlilerinin moral ve motivasyonu bozuluyor, maddi ve manevi olarak yıpratılıyor. Özellikle AYK’da “İl Engeli” ibaresi şartının konması nedeniyle il dışına tayin edilen görevliler memleketlerine dönemiyorlar. Bir suçtan dolayı görevlinin birden fazla cezalandırılması doğru değil. Bu yanlışın düzeltilmesi ve kaldırılması gerekir. 

Diyanet İşleri Başkanlığında bir “uzlaşma komisyonu” kurulmalıdır. Komisyon marifetiyle ne görevli ne de kurum zarara uğratılmadan uzlaşma sağlanabilir; böylece hem din görevlilerinin mağduriyeti önlenir, haksızlıkların önüne geçilir, zaman kaybı önlenir ve devletin zarara uğratılmasının önüne geçilmiş olur.”

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından sendikanın tüm taleplerinin içtenlikle dinlendiği ve taleplerin ve özellikle yaşanan sıkıntıların giderilmesi için ileri sürülen çözüm yollarının makul olduğu ve olumlu karşılandığı gözlenirken, dini konularda Diyanet’in çalışmalarının verimli bir şekilde halka ulaştırılması ve ifası açısından da sendikanın çalışmalarının devam edeceği Sayın Başkana açıklandı. 

Sayın Başkanın, bu konulardaki çalışmaların bir an önce tamamlanarak kendisine ulaştırılmasını istemesi memnuniyetle karşılandı. Sayın Başkanın din ve Diyanet konusundaki hassasiyetini ve samimiyetini memnuniyetle müşahede ettiklerini belirten Hasan Türüt, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Başkanımızı yapmış olduğu değerli çalışmalar ve kurumumuzu yüksek temsil kabiliyeti nedeniyle tebrik ediyor ve kendisine teşekkür ediyoruz. Görüşmemiz sırasında projelerimizi kendisine arz ettiğimizde göstermiş olduğu samimiyet, ilgi, alaka ve ayrıca hem ziyaretimizden hem de çalışmalarımızdan ve kendisine ilettiğimiz çözüm yollarından memnuniyet duyması bizleri son derece memnun etmiştir. Kurumumuz adına da sevindirici bir gelişmedir. Samimi bir görüşme gerçekleşti. Ciddi ve samimi yaklaşımları ve taleplerimizin çözümü aşamasında gerekenin yapılacağını ve takip edeceğini belirtmesi ayrıca memnuniyet vericidir.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.