Dindarlar Utanmalı mı? Ağlamalı mı? Kahr mı olmalı?

Dindarlar Utanmalı mı? Ağlamalı mı? Kahr mı olmalı? yoksa başımıza bunlar neden geliyor deye oturup Yüce mevladan yana yakıla af mı dilemeli bu soruların cevabını size bırakıyoruz. Ancak bugün öyle bir hadise gündeme düştü ki

Dindarlar Utanmalı mı? Ağlamalı mı? Kahr mı olmalı?

Dindarlar Utanmalı mı? Ağlamalı mı? Kahr mı olmalı? yoksa başımıza bunlar neden geliyor deye oturup Yüce mevladan yana yakıla af mı dilemeli bu soruların cevabını size bırakıyoruz. Ancak bugün öyle bir hadise gündeme düştü ki yürekleri dağladı, İnsanım diyen insanları, insanlıktan utandırdı. Evet yanlış duymadınız insanlıktan utandıran bu hadise %99’u müslümanım diyen bir toplumda ve daha kötüsü Dini bir dernek bünyesinde ki kuran kursunda yaşandı.

Dilerseniz haberin detaylarını aktarıp analizimize öyle devam edelim… Sabah vaktinde gündeme bomba gibi düşen olay, Ümraniye’de Fıkıh-Der adlı ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda meydana geliyor. Kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandılar. Haberin özeti bu Kuran kursunda çocukları istismar suçu işleyen bu şahıslar dini bir kuruluşun bünyesinde kim bilir belki de bir tarikatın veya cemaatin bünyesinde.

Dilerseniz daha önce bu tarz rezaletlerin yaşandığı yerleri kısaca hatırlayalım

-Samsun. Alınan bilgilere göre Samsun’da Kuran kursunun hocası 5 kız öğrenciye tacizde bulundu.

-İstanbul Bahçelievler’de yatılı bir Kuran Kursu’nda skandal ötesi bir olay yaşandı. Kuran kursunda 11 yaşındaki öğrenci cinsel istismara uğradı. Olayı öğrencinin annesi gün yüzüne çıkardı.

-Ümraniye’de Fıkıh-Der adlı ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandılar

-Giresun’da Belediye çalışanı Kuran kursuna öğretici olarak göreve başladıktan sonra 13 öğrenciye taciz ve istismardan tutuklandı.

-Sinop’un Gerze ilçesinde 4 erkek çocuğa cinsel taciz ve tecavüzden yargılanan Rafet Ermiş isimli dernek başkanı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gerze’de kurduğu Gençlik İlim ve Hikmet Derneği (GİHDER) Başkanı Rafet Ermiş.

Yaşanan olayları okuduysanız sizde haklı olarak bu öğretmenleri veya bu sorumluları oraya kim koydu, onlara bu yetkiyi kim verdi, öğretmen belirlemede ki kriter ne, her önüne gelen bu şekilde dernek açıp veya yurt açıp öğrencileri barındırma yalanı ile onları istismara götürebiliyor mu. Her dini isim kullanan kişi veya kişiler bu şekilde öğrenci barındırabiliyor mu. bu soruların sonu gelmez bunun yegane mesulu elbette şuan ki devlet yetkilileri,buraları açan cemaatse cemaat yetkilileri vakıflarsa vakıf yetkilileridir. Böyle bir rezaletin müsebbibi her kim olursa olsun hesap vermeli, nitekim ahirette hesapları daha ağır olacaktır. Bu rezalet ile insanların Kur’an kurslarına, müslümanlığa, islam ahlakına karşı olumsuz bakışına sebep olmuşlardır.
Yaşanılan bu rezaletin kişi bazlı kalmadığını bir toplumu ve bir ahlakı yozlaştırdığını, Dine büyük zararlar verdiğini bakan herkes görür kör değilse. Dine, Ahlaka, anlayışa ve aile yapısına en büyük zararın verildiği şu dönemde bu tarz olaylar dini kurumların insanların gözünde itibarını sıfırlar.

Bu öğretmenleri veya sorumluları kim görevlendiriyor.

Gündeme bomba gibi düşen bu haberde en çok sorulan sorulardan birisi de bu öğretmenleri veya sorumluları kim görevlendiriyor, neye göre hangi kritere göre sorumluluk veriliyor. Görev verilen kişilerin bu konuda ehliyeti var mı, dini bir yer açılıyor Diyanet İşleri Başkanlığının bundan haberi var mı, veya Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuda destek alınmış mıdır. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konular ile ilgili belirlediği kriterler nelerdir. Bu olaya bakılırsa bu soruların cevabını verecek muhatap bulunmaz. durum ise içler acısı..

En başa dönecek olursak müslümanlar bunca şeyin başlarına gelmesinin önüne geçmek için ne yapmalı sorusuna. Yaşanan bu kadar ahlak yozlaşması, dinin içinin boşaltılması, dinin gerçekleri yerine kişilerin, kuruluşların veya liderlerin söylemlerinin daha önemli sayılması bu işi bitirmez. Ne bu yozlaşma biter nede bu tarz yürek yakan hadiseler, müslümanlara düşen herşeye ederi kadar kıymet vermek, gerçekler neyse ona sarılmak kişiye, kişilere veya lidere değil…

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.