DHBT ve MBSTS sınavları ertelendi

DHBT ve MBSTS sınavları ertelendi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin atama, yer değiştirme, hac-umre ve yurt dışı görevi gibi birçok alanda değerlendirme kriteri olarak kabul edilen ve 26 Aralık 2020’de yapılması planlanan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) ve DHBT sınavının ertelendiğini duyurdu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınavların ertelendiğini duyuran ÖSYM tarafından şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığımızın Kovid-19 salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik almış olduğu yeni tedbirler kapsamında, Başkanlığımızca 2020 Yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilmiş olan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS, STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ile DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Söz konusu sınavların uygulanacağı tarihler, Kovid-19 salgını sürecinde konuya ilişkin alınacak kararlar çerçevesinde ve Sağlık Bakanlığının görüşleri doğrultusunda yeniden belirlenerek adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.