Devlet Bahçeli istiyor, milletvekilleri istemiyor: “Bize değil, onlara yarar”

Devlet Bahçeli istiyor, milletvekilleri istemiyor: “Bize değil, onlara yarar”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun önünü kesmek için talep ettiği tekliflere AKP’li milletvekilleri kesinlikle karşı çıkıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ali Babacan’ın lideri olduğu DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi’ni olası bir seçime sokmamak için “Milletvekili transferini engelleme” teklifine illişkin tepkiler sürüyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan’ın haberine göre, konuya ilişkin Avrupa’daki uygulamalar incelendi ve yeni alternatifler masaya yatırıldı.

Avrupa ülkelerinin bazılarında, seçimlerin ardından grupların oluşması için sandalye hakkı kazanan milletvekillerine birkaç aylık süre veriliyor ve o süre zarfında vekil de hangi parti grubuna katılacağına karar veriyor.

Parti grupları oluştuktan sonra yeni bir grup kurulamıyor.

Tartışılan örneklerden bazıları şöyle:

MİLLETVEKİLİNE 1 KEZ PARTİ DEĞİŞTİRME HAKKI

* Seçimlerden sonra grupların oluşması için süre verilecek. Bu süre içinde kurulan gruplar seçime kadar gidecek. Yeni grup kurulamayacak.

– Milletvekilleri partisinden istifa edip bağımsız kaldıktan sonra sadece bir kez parti değiştirme hakkı verilecek. Parti değiştirdikten sonra tekrar istifa ederse, bağımsız olarak yoluna devam edecek.

– Bir parti, seçimlere en az 6 ay varken grup kurarsa seçime katılabilecek.

AKP’Lİ VEKİLLER RAHATSIZ

Devlet Bahçeli’nin ısrarı üzerine AKP’de araştırmalar devam ederken, milletvekilleri ise bu plana sıcak bakmıyor.

Vekillerin üst kadrolar ile iletişime geçerek, anayasayla güvence altına alınmış hakların yasal düzenlemeyle engellenmesinin doğru olmadığı, bu tür yasal düzenlemelerin daha çok engellenen kişilerin işine yaradığına yönelik şikayet bildiriminde bulundukları belirtildi.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.