Depremzedelere yardım için camilerde para toplayan Diyanet kitap bastırmaya 9 milyon TL harcadı

Depremzedelere yardım için camilerde para toplayan Diyanet kitap bastırmaya 9 milyon TL harcadı

Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Şubat–8 Mart döneminde 9 milyon TL’den fazla para harcayarak kitap bastırdığı tespit edildi.

Resmi verilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Şubat – 8 Mart döneminde dört ihalenin sözleşmesini imzaladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi koordinesinde gerçekleştirilen bu ihalelerin sözleşme bedeli toplamı, 9 milyon 196 bin 804 bin TL oldu.

İlk ihale “Kur’an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir’ adlı eserin basım hizmet alım işi” olarak kayıtlara geçti. Diyanet, eserin 30 bin adet basılması karşılığında bir matbaa şirketiyle 7 milyon 579 bin 254 TL’lik anlaşma yaptı. İkinci ihalenin sözleşmesinin imzalandığı tarihin ise 21 Şubat olduğu bildirildi. 21 Şubat’ta 774 bin 550 TL’lik sözleşmeye imza atılan ihale kapsamında bastırılacak kitaplar, “Kakao Ağacı, Minik Kalbim Kur’an’la Buluşuyor, Kainatta Harika Şeyler Oluyor, Minik Oruç Yıldızı” ve “Hükümdar Peygamberler” olarak sıralandı.

Diyanet’in imza attığı diğer iki ihale ise “Orta Boy İngilizce Kur’anı Kerim” ve “Altı Eserin Basım Hizmet Alımı” ihaleleri olarak kaydedildi. İhalelerin sözleşme bedeli ise sırasıyla 395 bin TL ve 448 bin TL olarak gerçekleşti.

Yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar depremzedelere yardım için kenetlenip bütçelerini sonuna kadar zorlarken Diyanet’in milyonlarca lirayı ihalelere aktarması tepkilere neden oldu. Diyanet kendi bütçesindeki parayı kitap bastırmak için kullanırken, depremzedelere yardım için ise yine avucunu vatandaşa açtı. Cuma namazlarında toplanan paraları bağışlayan Diyanet, kendi vakfı üzerinden de SMS ile bağış kampanyası başlattı. Diyanet Vakfı’nın bağış kampanyasına yönelik duyurusunda,” DEPREM yazıp 5601’a SMS göndererek 25 TL bağışta bulunabilirsiniz” denildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.