Denizi de imara açtılar. Resmi Gazete’de yayımlandı

Denizi de imara açtılar. Resmi Gazete’de yayımlandı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kıyı Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğinde yaptığı değişikliklerle kıyı kenar çizgisinde yer alan yapılaşmalar yeniden düzenlenirken, yapılan düzenleme ile denizin parsellenerek imara açılacağı iddia edildi.

Brgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kıyı Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin bazı maddelerinde değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de çıkan, Kıyı Kenar Çizgisi ile ilgili olan Kısmi Yapılaşma tanımına ‘Barınak, Tonoz Sistemleri, Rekreatif Amaçlı İskele’ bölümleri de eklendi.

Değişiklikte belirtilen sosyal ve teknik alt yapı tesislerine ilişkin konuşan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, “Dolgu alanlarında akaryakıt istasyonu yapılabileceği belirtiliyor. Bu istasyonlar deniz ve kara araç larına hizmet verebilir. Burada aklan gelen ilk şey Kanal İstanbul Projesi.” dedi.

DENİZE DE İMAR PLANI

Yönetmelikte değişiklerden birisi de ‘kıyı’ ibaresinden sonra ‘deniz’ kelimesinin getirilmesi oldu. Bu ibarenin kıyıların ardından denizlerin de parsellenerek imara açılacağı anlamına geldiğini belirten Köymen, “Denizde de imar planı hazırlanabilecek ve yapıların yükseleceği anlamına geliyor. Yapay adacıkların önünü açacak ve adacıklar için imar planları hazırlanabilecek” diye konuştu.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.