Denize sıfır özelleştirme. Değerli araziler parsel parsel satılıyor

Denize sıfır özelleştirme. Değerli araziler parsel parsel satılıyor

Bodrum Bitez ile Adana Karataş’ta denize sıfır taşınmazlar satışa çıkarıldığı açıklandı.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, Adana/Karataş/İskele mevkiindeki 40 bin metrekareye yakın büyüklüğü olan taşınmaz ve üzerindeki yapılar satılacak.

Söz konusu taşınmazların önünde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 15 bin metrekareye yakın denize sıfır kumluk arazi de 49 yıllığına “kullanma izninin devri” yöntemi ile özelleştirilecek. Özelleştirilecek bu yerde Karataş Maliye Bakanlığı Eğitim Tesisleri bulunuyor. İçerisinde çok sayıda bina olan taşınmaz denize “sıfır.” Önünde Karataş Plajı var. 4 milyon lira geçici teminat istenen bu taşınmazlar için son teklif tarihi 30 Temmuz olarak bildirildi.

BİTEZ’DE 29 BİN 130 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE TAŞINMAZ DA ÖZELLEŞİYOR

Satışı yapılacak bir diğer yer ise Bodrum’un gözde yerlerinden Bitez’de. 29 bin 130 metrekare büyüklüğünde. 10 milyon TL geçici teminat istenilen taşınmazın bir tarafı denize sıfır. Bu taşınmaz Aktur Plajı’nın yakınında. Son teklif tarihi 30 Temmuz. Duyuruya göre İzmir Aliağa’daki 39 bin 862 metrekarelik taşınmaz da satılacak. Geçici teminat tutarı 4 milyon TL. Denize çok yakın bir noktadaki bu taşınmazın içerisinde çok sayıda bina da bulunuyor. Son teklif tarihi 27 Temmuz.

ÖZELLEŞTİRMEDE HIZ KESİLMİYOR

Bodrum Gökçebel’de yer alan özelleştirme kapsamında bulunan taşınmazlarla ilgili imar planı değişiklikleri onaylandı. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait Muş’taki parsellerle ilgili plan değişikliklerine onay verildi.

Aydın Kuşadası’ndaki özelleştirme kapsamındaki parsellere ilişkin imar plan değişikliklerine yapılan itirazlar ise reddedildi.

Çeşme’deki mülkiyeti Hazine’ye ait 230, 2 bin 342 ve 2 bin 749 metrekare büyüklüğündeki taşınmazların bir bütün halinde 74 milyon TL’ye ihalede en yüksek teklifi veren Ünicon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satışına onay verildi.

FRANSIZ TATİL KÖYÜ BAHREYNLİ ŞİRKETE

1967’de Türkiye’nin ilk tatil köyü olarak hizmete vermeye başlayan “Fransız Tatil Köyü” olarak da bilinen Foça Tatil Köyü için daha önce de birçok kez ihale yapılmış fakat iptal edilmişti. Son ihalede tatil köyünün tesis, bina ve müştemilatları ile birlikte bir bütün halinde 49 yıllığına “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesinde en yüksek teklifi 131 milyon lira ile BKG Ortak Girişim vermişti. Bu ihaleye de onay çıktı. BKG Ortak Girişim’in, Bahreyn merkezli bir şirket olduğu ifade ediliyor.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.