Daha 19 yaşında, 4,5 milyon dolandırdı. Bakın nasıl yaptı

Daha 19 yaşında, 4,5 milyon dolandırdı. Bakın nasıl yaptı

Gözaltına alınan Hasan Akbaş, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Olay, Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana geldi. Kendisini polis olarak tanıtan Hasan Akbaş, Almanya’dan emekli Hatice Ü.’yü arayıp, terör örgütüne yardım ettiğini ve bu durumun düzeltilmesi için para vermesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Hatice Ü., 298 bin 555 TL, 200 bin Euro ve yaklaşık 500 bin TL’lik ziynet eşyası dahil toplam 4,5 milyon TL’yi bulan para ve ziynet eşyalarını Hasan Akbaş’a verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Hatice Ü., durumu polise bildirdi.

Soruşturma başlatan Mustafakemalpaşa Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hasan Akbaş’ın para ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra terminalden otobüse bindiğini saptadı. Otobüs şoförü ile irtibata geçen ekipler, otobüsün Bozüyük Terminali’nde duracağını belirleyince Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verildi. Hasan Akbaş, polis ekiplerince Bozüyük Terminali’nde yakalanıp, gözaltına alındı.

Şüphelinin sırt çantasında ise Hatice Ü.’den aldığı para ve ziynet eşyaları bulundu. Bulunan para ve ziynet eşyalar Hatice Ü.’ye teslim edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hasan Akbaş, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.