38,6948$% -0.2
43,5169€% 0.27
51,6445£% 0.29
3.957,17%-0,09
3.181,33%0,14
9.600,68%-1,04
CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi’ne en yüksek oyla giren emekli müftü İhsan Özkes, “Benim çocuğum olduğu gerekçesiyle büyük kızımı Medeniyet Üniversitesi’ne almadılar” dedi.
**”KALK KALK KALK SENİNLE ÇALIŞAMAYIZ”**
Özkes yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
“2011 genel seçimlerinin öncesinde kızım idari personel olarak Medeniyet Üniversitesi’ne girmek istedi. Mülakatına rektör girmiş. Kendisi ‘Bizim aradığımız kriterlere uygun bir isimsiniz. Sizinle çalışmak isteriz’ diyor. Ancak benim kızım olduğunu anlıyor. ‘Sen İhsan Özkes’in kızı mısın?’ sorusuna ‘Evet’ yanıtını alınca Rektör, ‘Kalk! Kalk! Kalk! Seninle çalışamayız’ diyerek odadan çıkartıyor.
**KIZIM BÖŞÖRTÜLÜ, İMAM HATİP MEZUNU**
Beni aradı, telefonda ağlıyordu kızım. Kendisini ‘Sana yapılan bu haksızlıkta payım olduğu için özür dilerim’ diyerek teselli ettim. Benim kızım başörtülü, imam hatip mezunu, Beykent Üniversitesi’nde Başbakan Davutoğlu’nun da öğrencisiydi. Bunlar için başörtüsü ya da imam hatipli olması kriter değil; tek kriterleri ya onlardansın ya da değilsin.”
Ajanslar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.