Çevreye duyarlı Diyanet gençlik, çiçeklerle çevreyi güzelleştirdi

Çevreye duyarlı Diyanet gençlik, çiçeklerle çevreyi güzelleştirdi

Salihli Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Milli Egemenlik Ortaokulu Değerler Kulübü öğrencileri, “Çevreme DuyarlıyımDeğerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında Salihli Belediyesi Üretim Serası ve Ağaç Fidanlığında çiçekleri toprakla buluşturdu.

Milli Egemenlik Ortaokulu Değerler Kulübü öğrencileri, Danışman Öğretmen Adem Aydın ve Diyanet Gençlik Koordinatörü Mehmet Demirtaş rehberliğinde, Salihli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait Kurşunlu’da bulunan üretim serasını ziyaret etti.

Salihli Gençlik Koordinatörü Mehmet Demirtaş yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde öğrencilere yönelik ‘Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi ile bizler öğrencilerimizin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmaları için çalışıyoruz.  Kainatta yaratılan her bir varlığın bir yaradılış gayesi var.  Bu yaradılışın mükemmel bir denge ile kurulduğunun bilincinde olarak, müsrif, duyarsız, tahripkâr bir insan olarak değil de çevreyle olan ilişkisinde sorumluluk duygusuyla, hak ve adaletle hareket etmesi noktasında öğrencilerimize rehberlik etmeye gayret ediyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ziyarette öğrencilerimizi toprakla buluşturduk. Çevremizi, şehrimizi daha da güzelleştirmek ve bir doğa şehri yapmak için gece gündüz demeden özveriyle çalışan sera çalışanlarımız tarafından bitkilerle ilgili ayrıntılı bilgi aldık. Üretmenin ve doğayı koruma adına bir çiçeği bile koparmamanın ne denli önemli olduğunu görerek fark etmiş olduk. Öğrencilerimiz kendi elleriyle çiçek diktiler ve bu çiçekler onlara hediye edildi. Desteklerinden dolayı yetkili kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Salihli Belediyesi Üretim Serasında çiçekleri saksılara dikerek güzel bir gün geçiren öğrenciler, günün yorgunluğunu ise piknik yaparak attı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.