Canlı yayında ölüm listesi hazırlamıştı; RTÜK Sevda Noyan kararını yarın verecek

Canlı yayında ölüm listesi hazırlamıştı; RTÜK Sevda Noyan kararını yarın verecek
RTÜK, katıldığı canlı yayında 15 Temmuz’un kursaklarında kaldığını ve aralarında komşularının da bulunduğu 50 kişiyi öldüreceğini belirten Sevda Noyan ile ilgili kararını yarın verecek.

CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı’nın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, “Cebimde listem hazır. Ailemiz 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan ile ilgili kararını yarın verecek.

Taşçı, mesajında şu ifadeleri kullandı: 

“Cebimde listem hazır. Ailemiz 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın sözleriyle ilgili RTÜK kararını yarın verecek. İzleme Dairesi raporunda, programa “yayınlar toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesinin ihlalinden ceza istedi”

rtuk-001.jpg

1 İLA 5 ARASINDA PROGRAM DURDURMA CEZASI VERİLEBİLİR

İzleme Dairesi raporunda yer aldığı gibi “yayınlar toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” maddesi uygulanırsa kanala yüzde 2 ila 5 arasında idari para cezası, 1 ila 5 arasında program durdurma cezası verilebilir.

NE OLMUŞTU?

Haber 7 yazarı Esra Elönü’nün, ÜlkeTV’de sunduğu Arafta Sorular Programı’na konuk olan yazar Sevda Noyan, son dönemde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı” diyerek şunları söylemişti.

“15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.