38,0272$% 0.01
41,1366€% 0.03
49,2405£% -0.02
3.695,62%0,22
3.023,26%0,12
9.715,58%4,48
Suriye’deki savaşın ardından Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen Suriyelilerden bazıları, Osmaniye’de hayatlarını sürdürüyor.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesine tarlada çalışmak için gelen Suriyeli aileler, Halitağalar köyünde bir tarlada kurdukları çadırlarda yaşıyor. Yaklaşık 20 ailenin bulunduğu çadırlarda 120 civarında Suriyeli yaşıyor. 3 dönüm arazi üzerine kurulu çadırlarda kalan Suriyeliler, içme suyu ihtiyaçlarını tankerlerden karşılıyor. Her çadırda 1 tane lamba bulunuyor ve akşam hava karardıktan sonra 1 saatliğine çalıştırılan jeneratör ile çadırlar aydınlatılıyor.
Suriyelilerin kazak, mont, battaniye gibi kışlık kıyafet eksikliği var. Çocukların ayaklarında sadece terlikleri veya büyük numara ayakkabıları var. 120 Suriyelinin yaşadığı çadırlarda sadece 1 tuvalet bulunuyor. Türkçe bilmeyen Suriyeliler, çavuş adı verilen tarım işçilerini organize eden kişiler tarafından tarlalarda çalıştırılıyor. Yevmiyesi 38 lira alan Suriyeliler, çalıştıkları paranın 8 lirasını çavuşlarına vermek zorunda kalıyor.
Şiddetli yağış sebebiyle çadırların bulunduğu alan çamur ve su birikintileri içinde kaldı. Çocukları ve yaşlıları hasta olan kadınlar, bir yandan hastalarını iyileştirmeye uğraşıyor, bir yandan da yemek yapmaya ve kirlenen elbiseleri kirli sularla temizlemeye çalışıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.