Camilerde cemaatle namaz hazırlığı

Camilerde cemaatle namaz hazırlığı

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camilerdenormalleşme süreci kapsamında gerekli tedbirler alınarak 29 Mayıs’ta yeniden cemaatle namaz kılınabilmesi için temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 29 Mayıs’ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınlamış ve 81 il müftülüğüne ulaştırmıştı.

Bu kapsamda Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince ilk etapta ibadete açılacak camiler, Cuma namazı öncesinde dezenfekte ediliyor.

Bursa

Bir dönem başkentliğini yaptığı Osmanlı’dan izler taşıyan Bursa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden verilen aranın ardından ilk cuma namazı; İl Müftülüğünce belirlenen bazı tarihi ve büyük camilerle Mihraplı, Merinos, Orhangazi ve Namazgâh parkları ve Atıcılar Futbol Sahası gibi açık alanlarda kılınacak.

Ekipler, bu ibadethanelerin içi, avlusu ve vatandaşların bulunacağı diğer alanları dezenfekte ediyor. Açık alanlardaki çalışmalar için özel amfibi türü ilaçlama araçları kullanılıyor.

Maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen

Namaz kılınacak cami ve açık alanlarda maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurullarına özen gösterilmesi sağlanacak.

Cuma namazları öncesinde vatandaşların vücut ısıları ölçülecek, tek kullanımlık seccade ve maske dağıtılacak.

Kocaeli

Kocaeli’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında toplu ibadetlere kapatılan camilerin yeniden açılması için temizlik ve dezenfekte çalışması başlatıldı.

Kent genelinde kaymakamlıklarca belirlenen 785 camide, 29 Mayıs Cuma günü itibarıyla cuma namazı cami avlularında ve açık alanlarda kılınacak.

Belirlenen alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde cemaatle kılınacak cuma namazları dışında diğer günlerde sadece öğle ve ikindi namazları cami içerisinde ve cemaatle, diğer vakitler ise cemaat oluşturmadan kılınabilecek.

Bingöl

Bingöl’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında ziyarete kapatılan camiler, cuma günü yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Camilerin ibadete açılma kararının ardından ekipler, ilk etapta kent merkezinde bulunan cami ve avlularında temizlik çalışmalarına başladı.

Merkez Ulu Camii’nde başlatılan dezenfeksiyon çalışması, diğer camilerle devam etti.

Vakit namazlarının kılınacağı 39 caminin dezenfekte edilerek ibadete hazır hale getirileceği belirtildi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.