Camiler birer halk üniversitesidir

Camiler birer halk üniversitesidir
Kayseri İl Müftülü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle, düzenlenen konferansta konuşan Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Camiler birer halk üniversitesidir.” dedi.

Camiler birer halk üniversitesidir

Kayseri İl Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle “Cami: Hayatın Merkezi” konulu konferans düzenlendi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde din görevlilerine yönelik düzenlenen konferans, Hisarcık Kur’an Kursu ve Medine Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Selahattin Benli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ temasını bu yıl ‘Cami ve Hayat” olarak belirledi. Hayat kadar geniş olan bir konuyu, cami kadar hayatın merkezinde olan bir mabetle ilişkilendirerek bizlerin gündemine aldı. Bizler camilerimizde hizmet eden insanlar olarak, din gönüllüleri olarak bir takım hususları cemaatimize ve etrafımızdaki insanlara anlatmamız gerekiyor.”

Sonrasında kürsüye gelen Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise şöyle konuştu:

– Camiler birer halk üniversitesidir

“Cami halk üniversitesidir; ilim, irfan ocağıdır. O yüzden tarih boyunca cami bizim için çok önemli olmuştur. Ama yeter ki sahip çıkalım. Öncelikle bizler mesleğimizi sevmeliyiz. Bizim mesleğimiz çok değerli bir meslektir.

Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti şudur:

‘Bak oğul! Beni kır ama Şeyh Edebali’yi kırma. Beni kırarsan gücenmez değil gücenirim. Ama Şeyh Edebali’yi kırarsan gözlerim sana bakmaz, bakarsa da görmez olur. O, bizim boyumuzun ışığıdır.’ diyor.

Şu üç kişiye saygı, Allah’a saygıdan gelir:

Yaşlı Müslümana saygı, adaletli devlet büyüğüne saygı ve din âlimine saygı.

Din görevlileri olarak toplumun dertleriyle dertlenelim ve sorunlarını dinleyelim.”

Konferansa Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.