CAMİDE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ VERİLDİ

CAMİDE ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ VERİLDİ
Tekirdağ Şarköy’de Yaz Kur’an Kursları’na devam eden öğrencilere yönelik “Sağlıklı Yaşam”, “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Uyuşturucu Bağımlılığı” konulu seminerler düzenlendi.
“Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” kapsamında Şarköy İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii ve Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Yaz Kur’an Kursu’na devam eden öğrencilere yönelik “Sağlıklı Yaşam”, “Teknoloji Bağımlılığı” ve “Uyuşturucu Bağımlılığı” konulu seminerler düzenlendi.
Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Alim Yılmaz ve öğrencilerinin de katılımıyla Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii’nde İmam Hatip Onur Özcan ve Müezzin Kayyım İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen seminerde, Şarköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen ve Hacı Ahmet Tevfik Parlakyıldız Camii Müezzin Kayyımı İbrahim Yılmaz tarafından öğrencilere sağlıklı olmak ve mikroplardan korunmak için temizliğe dikkat edilmesi gerektiğine, teknolojinin bilgisayarın doğru kullanıldığında pek çok faydası olduğuna ancak aşırı kullanıldığında ciddi zararlar doğurabileceğine dikkat çekilerek bilgisayar, cep telefonu ve tablet başında kalınan sürenin azaltılarak bisiklet sürmek, top oynamak ve düzenli spor yapmak gibi aktivitelere ağırlık verilmesi gerektiğine yer verildi.
Seminer sakinleştirici ve uyarıcı etkileri olan, giderek daha fazla alma isteği ve alınmadığında yoksunluk belirtileri doğuran “uyuşturucu madde” konusuna değinilerek sona erdi.
Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.