Bu acıya yürek mi dayanır. Depremzede baba 3 yaşındaki oğlunu sırtındaki benle arıyor

Bu acıya yürek mi dayanır. Depremzede baba 3 yaşındaki oğlunu sırtındaki benle arıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman’da büyük bir acı yaşandı.

Siteler Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir binanın 3’üncü katında yaşayan Alsan ailesi, depremin ardından binanın çöktüğü sırada enkaz altında kaldı. Baba Uğur Alsan, enkazdan yaralı olarak kurtarıldı ancak eşi ve en büyük oğlu Melih Gazi, enkaz altında hayatını kaybetti. Baba Uğur Alsan’ın 2 çocuğu ise hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

BABA, KAYBOLAN OĞLU İÇİN GÜZEL HABERİ BEKLİYOR

Enkaz altından yaralı olarak kurtarılan Uğur Alsan, oğlu Emir Berat ve yeğeni İbrahim Efe, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak hastaneye kaldırıldıktan sonra, kaybolan oğlu Emir Berat için güzel bir haber bekliyorlar. Çalışmalar hızla devam ederken, yetkililer, Emir Berat’ın enkaz altında olabileceği ihtimali üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Baba Uğur Alsan, oğlunun kurtarılması için dua ediyor.

İHA’nın haberine göre; Adıyaman’a bağlı Siteler Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın 3’üncü katında yaşayan Alsan ailesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkılan binada enkaz altında kaldı. Akrabaları ve komşuları tarafından enkazın altından yaralı olarak çıkarılan baba Uğur Alsan (44), oğlu Emir Berat (12) ve İbrahim Efe (6) hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Anne ve karnındaki çocuğu ile en büyük oğlu Melih Gazi (15) enkaz altından ölü olarak çıkarıldı.

Hastanede tedavisi tamamlanan baba Uğur Alsan’ın, Şanlıurfa’da ablasına ait evde tedavisi sürüyor. İki oğlu ile Şanlıurfa’daki yakınlarına ait evlerde yaşam mücadelesi veren Uğur Alsan, oğlu Furkan Alp’in (3) bulunmasını istiyor.

Yetkililerden oğlunun bulunması için yardım isteyen baba Uğur Alsan, “İlk depremle birlikte bizim bina yıkıldı. Saat 04.17 gibi hatırladığım kadarıyla çocuk odasına geçtim, çocukları bir araya toplamaya çalışırken bina yıkıldı. O şekilde enkazın altında kaldık. Allah razı olsun, akrabalar ve komşular gelip bizi enkazın altından çıkardılar. Tamamen enkazın altındaydık, onların sayesinde çıktık, Allah razı olsun. Eşim ve büyük oğlum vefat etti. En küçük oğlum da kayıp, halen bulamadık. Hiçbir yerden de net bir dönüş alamadık.

Depremin ilk günü enkazın altından çıkarılıp hastaneye götürüldü. Depremin ilk günü orada tedavi de görmüş, görenlerin söylediği şekilde yani, çocuğu orada görmüşler. Çocuğun sağlık durumunun da iyi olduğunu söylediler. İkinci depremde hastane hasar görünce, bütün çocukları oradan tahliye etmişler. Götürmüşler ama bir türlü oğluma ulaşamıyoruz.

Oğlum nereye götürüldü, nereye gitti, kimin elinde bilgimiz yok. Yani bir hastaneye mi gitti, sevgi evine mi götürüldü, yurda mı götürüldü, hiçbir şeyden haberimiz yok. Bütün her tarafa bilgi verdik, 183’ü, 184’ü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı her yere güncel fotoğraflarını gönderdik. Hiçbir eşleşme yok, benim oğlum nerede, depremden beri hala arıyoruz. Oğlumu istiyorum, başka da hiçbir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.