Bilim Kurulu üyesi Kara açık konuştu: ‘Yoğun bakımdaki hasta sayısını neden vermiyoruz bilmiyorum’

Bilim Kurulu üyesi Kara açık konuştu: ‘Yoğun bakımdaki hasta sayısını neden vermiyoruz bilmiyorum’
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “Yoğun bakım hasta sayısı neden verilmedi?” sorusuna “Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin olarak bilmiyorum” diye cevap verdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, salgına ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ateş Kara’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“Lütfen maskeli olalım, kurban etimizi dağıtırken de mesafemize dikkat edelim. Kapı çaldığında maskeli kapıyı açalım. Mümkünse de her dağıtım sırasında elimizi yıkayalım. Bayramlaşmada da aynı özelliklere dikkat etmemiz lazım. Bayram namazında kendi seccademizi götürelim. Namaz çıkışında bayramlaşmayı mesafeyle selamlaşarak geçirelim. Evimize geldiğimiz an el yüz yıkayarak üzerimizi değiştirelim. Bu dönem içerisinde maskeli olalım. Bayram ziyaretlerin mümkün olduğunca maskeli yapalım. Ne kadar kısa görüşebiliyorsak o kadar kısa süre içerisinde ayrılmamız lazım.”

“Bugün sosyal medyada çokça tartışılan bir konu vardı. O da yoğun bakım sayılarının verilmemesiydi. Onun verilmesinden neden vazgeçildi?” sorusuna yanıt veren Kara şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin olarak bilmiyorum. Tam ve kesin nedenini bilmiyorum ama şöyle değerlendiribilirirz. Yoğun bakımdaki hastlarımızın bir kısmı klinik tablosu ağır olmayan hastalar olabiliyordu. Servisteki hastanın da durumu ağır olabiliyordu. O nedenle ağır hastalığın verildiğini düşünüyorum. Ama bunda kesin bir şey söylemem mümkün değil.”

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.