Beslenme düzeninize eklemeniz gereken 4 probiyotik gıda! Sindirim sisteminizi düzenliyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Beslenme düzeninize eklemeniz gereken 4 probiyotik gıda! Sindirim sisteminizi düzenliyor, bağışıklığı güçlendiriyor
Gerek bağışıklık sisteminizi güçlendirmesi gerekse sindirim sisteminizi düzenlemesi sağlaması açısından probiyotik içeren gıdaları tüketmeniz önemlidir. İşte beslenme düzeninize ekleyebileceğin 4 probiyotik gıda.

YOĞURT

Genellikle günlük hayatta en sık tüketilen probiyotik gıdaların başında yoğurt gelir. Sütün fermante edilmesiyle elde edilen yoğurt alırken özellikle etiketine bakmak gerekir. Mısır şurubu, tatlandırıcı, suni tatlar içeren yoğurtlardan uzak durmak gerekir.

Yoğurt vücudunuza probiyotik faydalar sunmasının yanı sıra protein, mineral ve vitamin katkısı da sunar.

2573406-810x458.jpg

KEFİR

Sık tüketilen bir diğer probiyotik gıda ise kefirdir. Keçi sütü ve kefir tanelerinden fermante edilen kefir, antioksidan içerir. Bunun yanı sıra laktobasil ve bifidobakteriler de barındırır. Kefiri marketlerdne satın alabileceğiniz gibi evde de yapabilirsiniz.

kefir-nasil-yapilir-kefirin-faydalari-nelerdir-kefir-suyu-icmek-ne-ise-yarar-1560172580-4705.png

KOMBUCHA ÇAYI

Son yılların başka bir popüler probiyotiği olan kombucho çayıni evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.  Sağlıklı bağırsak bakterileri bakımından zengin olan kombucha, kilo vermenize yardımcı olan fermente edilmiş bir probiyotik içecektir. Detaylı tarifini buradan görebilirsiniz.

kombu-cayi-faydalari-zararlari.jpg

ELMA SİRKESİ

Çok kolaylıkla erişebileceğiniz elma sirkesi belki de en çok tanınan probiyotikleden bir başkasıdır. Meyve ve sebze temizliğinde de kullanılan elma sirkesi vitamin ve açısından zengin olması kadar ucuzluğuyla da bilinir. Önemli bir mide sorununuz yoksa her sabah bir kaşık içebilirsiniz. Diğer yandan özellikle salatalara karıştırarak hem tadını biraz kırabilir hem de elma sirkesinin faydalarına kavuşmuş olursunuz.

5d78dcbb45d2a023a0d3d771.jpg

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.