Bekir Başevirgen: “Bozulan etleri vatandaşa mı yedirecekler?

Bekir Başevirgen: “Bozulan etleri vatandaşa mı yedirecekler?
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ortalığı ayağa kaldıracak bir soru önergesini meclise taşıdı.

Başevirgen, ET ve Süt Kurumu’nun deposunda biriken çok miktarda etin raf ömrünün dolmak üzere olduğu, bu nedenle etlerin işlenerek kavurma, sucuk ve konserve yapacağını bildirdiğini öne sürdü. Başevirgen, “ESK bozulan etleri vatandaşlara mı yedirecek” diye sordu.

CHP’li Bekir Başevirgen,  TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Et ve Süt Kurumu (ESK)’nın deposunda bulunan 60 bin ton et ile ilgili politika değişikliğine gittiğini, biriken birçok miktarda etin raf ömrünün dolmak üzere olduğunu, bu etlerin ise işlenerek kavurma, sucuk ve konserve yapılacağını öne sürdü.

“ESK DEPOSUNDA BİRİKEN TONLARCA ETİN HEBA OLMASINA İZİN VERİYOR”

CHP’li Başevirgen önergesinde, ESK’nın deposunda biriken tonlarca etin heba olmasına izin verdiğini iddia ederek, “Halkımız ocakta tenceresini kaynatamıyor, kuru fasulye, nohut, mercimek artık zengin sofralarında. Ete ise sadece kasap ve market vitrinlerinden bakıyor. Buna rağmen ESK deposunda biriktirdiği tonlarca etin heba olmasına izin veriyor. Vatandaş et alamıyor, etler depolarda bozulmaya terk ediliyor. Et ithal etmekten vazgeçin” dedi.

“ESK 700 MİLYON TL ZARARDA, BU ZARAR HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANACAK”

Önergenin devamında 1 kg etin aylık depolama maliyeti 70 kuruş iken ESK’nın 60 bin ton için aylık 42 milyon lira harcama yapması gerektiğini belirtilerek, depolardaki etlerden dolayı ESK’nın 700 milyon TL zarara uğradığını ve bu zararın hazine tarafından karşılanacağını ifade edildi.

“RAF ÖMRÜ DOLAN ET MİKTARI NE KADAR?”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in soru önergesinde yer alan sorular ise şöyle:

“ESK’nın deposunda daha önce raf ömrü tükenen et var mıdır? Eğer varsa miktarı nedir ve bu etler ne yapılmıştır? Depodaki etler neden raf ömrü dolana kadar bekletilmiştir? Etler neden iç piyasaya sürülmemiş ve fiyatların düşürülmesi sağlanmamıştır?”

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.