Bakanlık’tan o ilaç ile ilgili önemli karar

Bakanlık’tan o ilaç ile ilgili önemli karar
Isparta’da ‘dormofol’ adlı anestezi ilacının 1 kişinin ölümüne bir kişinin de yoğun bakıma alınmasına neden olurken, Sağlık Bakanlığı ilacın kullanımını durdurdu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ‘dormofol’ adlı ilaca satış blokajı getirerek, geri çekme kararı aldı. Kurum Başkanı Hakkı Gürsöz tarafından 9 Ocak tarihinde il sağlık müdürlüklerine gönderilen ‘çok acele’  damgalı yazıda, Vem İlaç San. ve Tic. A.Ş.’nin ruhsatına sahip olduğu ‘Dormofol yüzde 1 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon İçeren Ampul’ ve ‘Dormofol %2 İ.V. İnfüzyonluk/Enjeksiyonluk Emülsiyon İçeren Ampul’ adlı ürüne satış blokajı uygulandığı belirtildi.

Söz konusu ilaçlar hakkında inceleme ve analiz sürecinin başlatıldığı bilgisi verilerek, sağlık kurumlarında bu ilaçların kullanımının durdurulması talimatı iletildi. Adı geçen ürünlere geri çekme işleminin de uygulandığı vurgulanan yazıda, şöyle denildi:

“Satış blokajı ve geri çekme işlemi uygulanan partilere ait listeler ekte yer almakta olup; geri çekme işlemi uygulanan partilerin kullanımının durdurularak ivedilikle iade işlemlerinin yapılması gerektiği, analiz süreci devam eden satış blokajı uygulanmış partilerin ise ivedilikle kullanımdan çekilerek nihai karar verilinceye kadar karantina altında tutulması gerektiği hususunun ilinizde bulunan ve ilgili ürünleri bulundurabilecek tüm sağlık kurum/kuruluşlarına duyurulması, ayrıca kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan bu doğrultudaki duyuruların titizlikle takip edilmesinin önem arz ettiği hususunda bilginizi ve gereğini rica ederim.”

NE OLMUŞTU?

Isparta Şehir Hastanesi’nde anestezi ilacı olarak kullanılan Dormofol nedeniyle sekiz hastadan biri hayatını kaybetti, biri yoğun bakımda tutuluyor, diğer altı hasta ise gözetim altında. Hastane Başhekimi Feridun Ruşen Keskin de konuya ilişkin olarak adli sürecin başladığını duyurdu.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.