Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde üçüncü cuma namazı eda edildi

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde üçüncü cuma namazı eda edildi

86 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne vatandaşlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında namazlara katılarak yoğun ilgi gösteriyor.

Üçüncü cuma namazının kılındığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde namaz öncesi koronavirüse karşı gerekli tedbirler alınarak vatandaşlara ücretsiz seccade verildi ve dezenfektan uygulandı.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde

Yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, üçüncü cuma namazında yine bir araya geldi.

– Namaz öncesi Kur’an tilaveti ve vaaz

Cuma namazı öncesi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde, hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kur’an tilavetinin ardından kürsüye çıkan İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı dünya hayatının en temel vasfı üzerine vaaz etti.

– Hutbe ve namaz

Cuma hutbesini, Ayasofya-i Kebir Camii’ne İmam Hatip olarak görevlendirmesi yapılan Prof. Dr. Mehmet Bounukalın irad etti. Prof. Dr. Boynukalın daha sonra cuma namazını kıldırdı.

VİDEO – 1

VİDEO – 2

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.