Artuklu’da 50 öğrenci hafız oldu

Artuklu’da 50 öğrenci hafız oldu

Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı İsmail Kaya Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 50 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi. 

Hacı İsmail Kaya Camii’nde düzenlenen merasime Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Abdullah Demirbağ, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kurra hafız Dr. Fatih Çollak, ilçe müftüleri, hafızlar ve aileleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kışla, merasimin gençleri hafızlığa özendirmesi ve Kur’an’ı sevdirecek yeni nesiller yetişmesi temennisinde bulundu.

Kışla, “Rabbim Kur’an’ın ahlakıyla bir ömür yaşamayı nasip etsin. Ben inanıyorum ki sizler Kur’an’ı muhafaza ettiğiniz müddetçe Rabbimiz de sizi muhafazası altında tutacak. Bu merasim gençlerimize hafızlığı özendirecek, gençlerimize Kur’an’ı sevdirecek. Rabbim sizlere bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin güzel yarınlarına hizmet etmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

İl Müftüsü Çelik ise “Hafız; Kur’an’ın gölgesinde, onun nuruyla bakan, ferasetiyle gören, tefekkürüyle düşünen, Kur’an’ın bakış açısıyla yorumlayan, zihnine yerleştirdiği ilke ve prensiplerle kendisine değer yargıları oluşturan ve bütün Müslümanları kardeş bilen bireyler olmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Program kurra hafız Çollak’ın yaptığı duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ve hediye takdimiyle sona erdi.

Program sonunda hayırsever iş insanı İsmail Kaya, davetlilere yemek ikramında bulundu.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.