Argun: Tebliğ için dil öğrenin

Argun: Tebliğ için dil öğrenin

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun’un katılımıyla düzenlenen açılış programı ile başladı.

Aşere takrip kursiyeri Said Nuri Kandemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin’in açış ve selamlama konuşması ile devam etti.

“İhtisas merkezlerinin amacının tarihsel süreçte Kur’an ve sünnet etrafında oluşan ilmi birikim ile doğru ve nitelikli iletişim kurmak ve böylelikle sahih bilgiyi canlı bir şekilde muhataplara ulaştırmak” olduğunu söyleyen Bilgin, “İhtisas merkezlerimizde; sürekli okumalar yapan, araştıran, kendini geliştiren, bilgilerini güncelleyen, şahsiyetli ve erdemli bireylerin yetişmesini hedefliyoruz.” dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Başkanlığımızın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerinden örnekler vererek “İslam Medeniyet tarihinde hiçbir millete, devlete ya da imparatorluğa nasip olmayan bir coğrafi çeşitlilikte imar ve inşa hizmetinin ülkemize ve aziz milletimize nasip olduğunu” söyledi.

“Tebliğ için dil öğrenin”

Tebliğ için dil öğrenmeyi tavsiye eden Argun, “din gönüllüsü olarak tebliğ ve irşad faaliyetlerinde bulunabilmek için vaaz verebilecek seviyede yabancı dil öğrenmenin önemine” dikkat çekti.

Yakın bir tarihte gerçekleştirmiş olduğu Latin Amerika seyahatinden örnekler veren Argun, “bölgenin İslâmî tebliğ açısından münbit bir coğrafya olduğunu, bir milyarın üzerinde insanın ortak dili olan İspanyolca’nın bu bölgedeki çalışmalar için elzem olduğunu” ifade etti.

“Oradaki Müslüman kardeşlerimizin bizden maddi yardım beklentisi yok ama İspanyolca bilen hoca, çocuk ve gençlere yönelik İspanyolca eğitim-öğretim materyalleri ve mühtedilere yönelik kitap talepleri var.” değerlendirmesinde bulunan Argun; “Tabiat boşluk kabul etmiyor, şayet biz bu taleplere cevap veremezsek, başkaları verecektir.” dedi.

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftüsü İsmail Yalçın ile ilçe müftüleri, eğitim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.