ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tüm annelerin anneler gününü kutlayan Taşkın, merhameti, sabrı ve sadakati ile bizleri büyüten annelerimizin anneler gününü kutluyor, onları selamlıyorum, dedi.

 İnancımız gereği annelerimizin kutsal birer varlık olduklarına dikkat çeken Taşkın, “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen Hz. Peygamberin, annelerin manevi önemine işaret ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Allah katında annelerimiz değerli ve önemli varlıklardır. Allah, anneler için özel bir anlam yüklemiş ve bunu da Kur’an’da bizlere işaret etmiştir. Kur’an’da özellikle yaşlılıklarında iyi bakılması ve onları kırmamak gerektiği öğütlenmektedir. Anne, her şeyden önce kadındır. Tabiatı gereği hassastır. Peygamber Efendimizin hadisi şerifinde de annelerin kutsiyetine vurgu yapılmıştır. Biz, kültürel değerlerimiz içerisinde anneye ayrı önem veririz. Anne, bir evin baş tacıdır. Baba evin direği ise anne de o evin yapı taşıdır. O evin harcıdır, temelidir. Bu nedenle anneleri yılın belli günlerinde değil, her zaman saymalıyız, sevmeliyiz. Anneleri her zaman başımızın üzerinde taşımalıyız. Onları, yaşlılıklarında rahat ettirmeliyiz. Onların sevgisini yüreğimizde her zaman hissetmeliyiz.

Fedakâr ve vefakâr annelerimize karşı hiçbir karşılık beklemeden sevgi beslemek gerekir. Ona karşı duyulan sevgi hiçbir şeyle ölçülmemelidir. Onlar, sabrın, şefkatin, merhametin sembolüdür. Güçlü toplumun bireylerini anneler yetiştirir.

Çocuk, ilk kültürünü anneden alır. Her şeyi ondan öğrenir. Bu anlamda çocukluğumuzdan itibaren hayatımızın en anlamlı varlığı şüphesiz annelerimizdir. Çocuk denen varlık anne için zahmettir. Kimi zaman risktir. Ancak anneler kendileri için hayatın zorluğu olan hamileliği ve çocuk doğurmayı yüce bir görev addederler. Çocuk doğurur bin bir zahmet ve eziyetle büyütürler. Onlara saygıyı, sevgiyi, hoşgörüyü öğretirler. Bu nedenledir ki anne sevgisi hiçbir şeyle ölçülemez.

Anadolu Sağlık Sen olarak, ebediyete intikal etmiş olan annelere Allah’tan rahmet diliyorum. Anneler Gününde çocuklarını kucaklayamayan şehit anneleri başta olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, yüzlerinden tebessüm eksik olmasın diyerek saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.