36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
47,6169£% 0.05
3.515,47%-0,04
2.984,18%-0,12
10.840,59%1,05
Bosna-Hersek İslam Birliği’nin bu yıl ikincisi düzenlediği ve T.C. Saraybosna Büyükelçiliği **Din** Hizmetliği Müşavirliği’nin de destek verdiği _“Selam Ya Resullallah”_ başlıklı etkinlik, **Peygamber Efendimizin** doğduğu hicri ay olan Rebiulevvel ayı boyunca sürdürülmektedir. Çeşitli etkinliklerle süslenen bu aydaki faaliyetler, camilerin yanı sıra salonlarda ve değişik yerlerde gerçekleştiriliyor.
_“Selam Ya Resulallah”_ adlı program kapsamında **Diyanet İşleri Başkanlığı** tarafından bir konferans vermek için bu ülkeye giden Prof. Dr. Mefail Hızlı, ayrıca bir dizi ziyaretlerde bulundu. Önce Bosna-Hersek İslam Birliği Başkanı Reisu’l-ulema Hüseyin Efendi Kavazoviç tarafından kabul edilen Prof. Dr. Hızlı, Bosna-Hersek’te bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve **Diyanet İşleri Başkanı** Prof. Dr. Mehmet Görmez’in selamlarını iletti. Reisü’l-ulema Kavazoviç de, Sayın Görmez’in selamını memnuniyetle kabul ettiklerini, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki tarihten ve dinden gelen çok önemli bir yakınlığın bulunduğunu ve bu ilişkileri daha iyiye taşıyacaklarını ifade etti. Ziyarette T.C. Saraybosna Büyükelçiliği **Din** Hizmetleri Müşaviri Hasan ATLI da hazır bulundu. Daha sonra T.C. Saraybosna Büyükelçi Vekili Yasemin Eralp ve **Din** Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı’yı makamında ziyaret etti.
**Hızlı Konferans Verdi **
05 Ocak 2015 Pazartesi günü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Saraybosna Ordu Evi’nde, _“Selam Ya Resulallah”_ etkinliği çerçevesinde saat 19’da “Hz. Muhammed ve Örnekliği” adlı konferans verdi. Dışarıda çok yoğun bir kar yağışı olmasına rağmen salonu huncahınç dolduran halkın yanı sıra programa Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Dr. Ferid Efendi Dautoviç, Saraybosna Müftüsü Dr. Enes Ljevakoviç, Bosna Hersek Ordu Başimamı Nesib Efendi Hadzc, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan ATLI, Saraybosna **İslam** Birliği Meclis Başkanı Yusuf ZAHİRAGİÇ, Gorajde (Gorazde) Müftüsü Remzija Efendi Pitiç, Saraybosna İslami İlimler Fakültesi Dekanı Dr. Zuhdija Hasanoviç ve Gorajde (Gorazde) **İslam** Birliği Başimamı Rasim Efendi Dzaficem de katıldı.
**İmamlara Seminer Verilecek **
Ertesi gün Prof. Dr. Mefail Hızlı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği **Din** Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ile birlikte önce Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Dr. Ferid Efendi Dauroviç, Başimam vekili Malik Efendi Şljivo ve Başimam Yardımcısı Suljo Efendi Ćerimoviç’i ziyaret etti. Daha sonra Prof. Dr. Hızlı, Saraybosna Müftüsü Dr. Enes Ljevakoviç ile görüştü ve kendisine Ankara Müftülüğü olarak Saraybosna’da görev yapan imamlara yönelik Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma konularında seminerler verebileceklerini ifade etti.
Aynı gün Saraybosna İslami İlimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. İsmet Buşatliç, yeni atanan dekan Prof. Dr. Zuhdija Hasanoviç ve fakültenin mali işlerden sorumlu müdürü Dr. Mustafa Hasani’yi ziyaret eden Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, daha sonra Saraybosna İslam Birliği Meclisi’nin imamlarına imamet görevinin önemi hakkında bir seminer verdi. Günün son ziyareti Saraybosna’daki Nakşibendi Tekkesi’ne gerçekleştirildi. Tekkenin Şeyhi Halil BRZİNA (Şeyh Halil Hulusi Nakšibendi el-Bosnevi), Bosna-Hersek’teki tasavvufi faaliyetleri hakkında ziyaretçilerini bilgilendirdi. Ziyarette Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ile Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Dr. Ferid Efendi Dauroviç de hazır bulundu.
Akşam sonrasında ise Bosna-Hersek İslam Birliği’nin resmi yayın organı “Preporod” gazetesi yazarlarından Bayro Perva’ya röportaj veren Prof. Dr. Mefail Hızlı, Bosna-Hersek’te iki gün boyunca yapılan faaliyetler, Ankara Müftülüğü’nün çalışmaları ve Balkanlar’daki dinî gelişmeler hakkında geniş bilgiler aktardı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.