Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, Bartın Dijital TV Canlı Yayınında Gündemi Değerlendirdi

Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, Bartın Dijital TV Canlı Yayınında Gündemi Değerlendirdi

Anadolu Diyanet Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, Bartın Dijital TV’de canlı olarak yayınlanan ve Mustafa Ahmet Oktay’ın sunduğu Enine Boyuna programına konuk oldu. Programda sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkanımız, gündemdeki konular hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“Sendikalar bir köprüdür”

Genel Başkanımız Mustafa Arabacı, sendikacılığın ve sivil toplum kuruluşlarının tanımını yaparak; sendikanın ilkelerini aktardı. Arabacı, “Sendika, bir sivil toplum kuruluşudur. Bir siyasi parti ne ise sendikada hemen hemen aynı konumdadır. 4688 sayılı kanun çerçevesinde ve sendikamızın tüzüğüne göre Bartın’da genel merkezi bulunan, yerel gibi görülse de ülke genelinde faaliyet gösteren bir sendikadır. Bir her şeyden önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hizmet gösteren bir personeliz, yani din görevlisiyiz. Sendikal çalışmalarımızı yaparken, konuşmamıza, hitabetimize, hal ve hareketlerimize, çevremize dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Netice itibariyle sendika; bir amaç değil, araçtır. Hizmet etmek adına, hizmet götürmek adına bir araç olarak kullanılmalıdır. Sendikalar bir köprüdür.” ifadelerini kullandı.

“Üyeye hizmet odaklı sendikacılık yapıyor, taraf tutmuyoruz”

Arabacı, sendikanın kime taraftar olduğuyla ilgili sorular aldığını ifade etti ve Anadolu Diyanet Sen’in üyeye hizmet yolunda faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Biz çalışmalarımızı sürdürürken, din görevlilerimizi ziyaret ederken üye ayrımı yapmadık ve yapmayı da düşünmüyoruz. Genel ilkemiz bu. Bizim ilk görevimiz din görevlisi olmak, her şey önce biz bir din görevlisiyiz. Sendikacılık vasfımız daha sonra geliyor. Diğer sendikadaki arkadaşlar ‘Bizim arkamızda hükumet var. Bizim hükumet yanlısıyız’ diyorlar, siz kimin yanındasınız diye soruyorlar. Bizde buna cevap vermiyoruz. Çünkü biz 4688 sayılı yasa gereği, Diyanet’te faaliyet gösteren ve din görevlileri ile kurum arasında köprü görevi gören üye odaklı bir sendikayız. Din görevlilerimiz dertlerini sıkıntılarını bize aktarabilirler, biz sendikacılığımızı bu şekilde taahhüt ediyoruz.” dedi.

“Üyelerimize konaklama konusunda ayrıcalıklar tanıyoruz”

Din görevlisi meslektaşlarımıza üye ayrımı yapmaksızın Bartın’da konaklama sağlayacaklarını ifade eden Genel Başkan Mustafa Arabacı, “Biz üyelerimizin konaklama hizmeti için otellerde veya pansiyonlarda uğraşmaması adına Ankara’da, İstanbul’da ve çeşitli yerlerde açılan Diyanet Evlerimizde, yer olmazsa Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı misafirhanelerden yararlandırılması halinde konaklama bedelinin yüzde 50’sini geri ödüyoruz. Biz bunu üyelerimize ifade ediyoruz, üyelerimiz bize böyle bir hizmetin çok güzel olduğunu söylüyor. Dahası bizim Bartın’daki genel merkezimizde yer alan konaklama bölümüyle birlikte il dışından turizm, sağlık, eğitim ve benzeri gibi nedenlerle gelmesi durumunda kalacak yer için genel merkezimizin lokalinde ücretsiz bir şekilde yararlanmasını sağlıyoruz. Bir hocamız, il dışından turizm için Bartın’ımıza geldi ve biz onu bütün ailesiyle genel merkezimizin konaklama bölümünde güven ve rahatlık içinde ağırladık. Çok memnun kaldığını ifade etti.” sözlerini kaydetti.

Covid-19 sürecinde personele yapılan hizmetlerimiz

Koronavirüs sürecinde Anadolu Diyanet Sen’in çalışmalarından bahseden Arabacı, “Covid-19 sürecinde de yönetim kurulu arkadaşlarımızla istişare yaparak, üyelerimize nano teknoloji yıkanabilir maske dağıtımı yaptık. Bunun yanı sıra, camilerimizde sosyal mesafe uyulması adına Cuma Namazlarımızın avlularda kılınmasıyla birlikte herkesin kendi seccadesiyle namaz kılması istendi. Din görevlilerimiz ise cami bahçelerinden işaretleme yapmasını daha pratik hale getirmek adına işaret bandı hediyemizi verdik ve tek kullanımlık seccadeler dağıttık. Ayrıca şahsım bizzat Genel Başkan olarak Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev alarak bölgemizde, maaşını çekmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımcı oldum. Ben buradan tüm Vefa Grupları görevlilerimize selam ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Bartın Valimize teşekkürlerimi arz ediyorum”

Bartın Valisi Sinan Güner’i ziyareti konusuna değinen Arabacı, “Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’i makamında ziyarette bulunduk. Ardından Sayın Vali bize iade-i ziyaret yaptı. Bartın için en hayırlısı neyse onun için didinen bir valimiz var. Gerek siyasiler, gerek gazeteci, gerekse STK’larla görüş alışverişinde bulunarak ortak bir noktada buluşmak adına çalışmaları var. Bizi ziyarette bulundular, kabul ettiler ve daha sonra biz onları ağırladık. Ben buradan sayın valimize çok teşekkür ediyorum, bize gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü bir kez daha.” sözlerini kullandı.

Arabacı: “Bartın’ın büyük bir camiye ihtiyacı var, Bartın Merkez Yeni Cami ve Külliyesinin yapılmasına tam destek veriyoruz”

Bartın’daki yapımı devam eden yeni cami ve külliyesi konusunu değerlendiren Mustafa Arabacı, “Ecdadımızdan Allah razı olsun, şehrimize bellirli aralıklarla camiler inşa etmiş. Camiler, cuma namazında cemaatimizin tamamını alamıyor, taşıyor. Bu konuda bizimde desteklediğimiz Bartın’ımızda Büyük Camii ve Külliyesine yapılmasına karşı çıkılıyor. Ağır eleştriler yapılıyor. Biz Anadolu Diyanet Sen olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyor ve destek veriyoruz” ifadelerini kullanarak Bartın’ın büyük bir camiye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sözleşmeli personelimizin kadro talebini Sayın Ali Erbaş hocamıza ilettik, takip ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı temaslarını ve Başkan Ali Erbaş’a sundukları talep listesinde projeleri açıklayan Genel Başkan Mustafa Arabacı, sözleşmeli personelin kadro sorununa değinerek “Biz Aralık 2018’de Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızı ziyaret ettik. Ankara’da da bazı temaslarda bulunduk. Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza bir çok madde sunduk. Bunlardan birisi de ve hatta ilki “Sözleşmeli personelimizin kadro talebi” oldu. Biz bunun öncesinde üye ayrımı yapmadan meslektaşlarımıza sorduk, “Ankara’ya gidiyoruz, Sayın Ali Erbaş hocamızdan bir istediğinizi arzunuz, öneriniz var mı diye. Şu an bu konu hala muallakta. 2018’de ziyaret ettiğimiz süreçte 2014-2018 yılları arasında görev alan sözleşmeli personelimizin böyle bir sıkıntısı var mevcuttu ve hala mevcut. Sayın Başkanımız Ali Erbaş, ilk madde olan “sözleşmeli personelimize kadro talebi” için bize “Bununla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ve 2014-2018 yılları arasında görev yapan meslektaşlarımızın, gerekli gereksinimleri karşılaması halinde kadroya geçirileceğini ve müjdeyi verebileceğimizi” ifade ettiler. Tabi o sürecin ardından ne gibi sorunlar oluştu bilemeyiz ama hala takipteyiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile iletişim halindeyiz ve bu konuyu takip ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Diyanet personelinin faydalanabileceği Katılım Bankası kurulmalı”

Diyanet personelinin faydalanması açısından bir katılım bankasının kurulmasıyla da ilgili proje önerisinde bulunduklarını vurgulayan Arabacı, “Bir diğer projemiz ise Diyanet öncülüğünde bir katılım bankasının kurulması. Bu konuda ise camiamıza böyle bir şeyin yararlı olacağını düşünüyoruz. Din görevlilerimizden belirli bir miktar alınarak Katılım Bankası’nın kurulması ve ihtiyacı olan din görevlilerimizin (düğün, sağlık, eğitim) gibi şeylerde faize bulaşmadan kredi imkanı sağlanabilmesi hususunu da Sayın Başkanımıza ilettik.” ifadelerine yer verdi.

Genel Başkanımız Mustafa Arabacı, program sonunda iyi dilek temennileriyle tüm din görevlilerine teşekkür etti. Enine Boyuna programını sunan Mustafa Ahmet Oktay’a ve Bartın Dijital TV çalışanlarına teşekkür ederek, yayın hayatındaki çalışmalara başarılar diledi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.