Amaç namazın sıhhatinin sağlanması

Amaç namazın sıhhatinin sağlanması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın cami ve mescitlerdeki ihtiyaç dışı sabit oturakların kaldırılmasına yönelik çağrısı tam karşılık buldu.

Başkan Erbaş’ın imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen genelge üzerine, cami ve mescitlerdeki ihtiyaç dışı oturaklar bir bir kaldırıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ Müftülüğü de camilerdeki tabure ve sandalyeleri kaldırmaya başladı.

Konu ile ilgili bir Basın Toplantısı düzenleyen Elazığ Müftülüsü Yusuf Sarıkaya, cami ve mescitlerdeki sabit oturakların kaldırılması yönünde başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müftü Sarıkaya şunları kaydetti:

“Medeniyetimizde camiler şehirlerimizin merkezinde yer alır. Camiler ibadethanelerimizdir ve buralarda namaz kılma şekilleri bellidir. Maalesef son zamanlarda camilerimizde ihtiyacı olan olmayan herkesin birer sandalye, tabure, hatta bazı yerlerde çek-yat ve koltuklar koyarak namaza durduklarını görüyoruz. Bu durum, medeniyetimizin en önemli kurumlarından olan camilerimizin düzenin uymamaktadır. Dolayısıyla Başkanlığımız bunların tamamının kaldırılması ile ilgili yeni bir genelge yayınladı.

2006 Başkanlık talimatı ve 2007 genelgesi ile birlikte 2010 Din İşleri Yüksek Kurulu kararında da bu konu gündeme getirilmişti. Ayakta veya yere oturarak namaz kılabileceği halde sandalyeye oturarak namaz kılanın namazı sahih değildir. Hasta ve engelli olanlar ise kendileri katlanabilen oturaklardan getirip uygun bir yerde namazlarını kılacaklar. Camilerde sabit sandalye, tabure, oturak hiçbiri kalmayacak. Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüzün amacı namaz kılan insanlara zorluk çıkarmak değildir. Kıldıkları namazın sıhhatinin sağlanması ile ilgili bir çabadır.”

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.