Alzheimer’a savaş açıyor

Alzheimer’a savaş açıyor

Unutkanlık son dönemde hızla yayılan hastalıkların başında gelmeye başladı. Unutkanlıkla en iyi mücadele stresten uzak durmak ve rahatlatıcı uğraşlar peşinde koşmak.

Sizi yıpratan ne varsa onlardan uzak durmak.

Ve geçmişe ilişkin anıları fırsat buldukça tekrar etmek. Bunun için yakın bir dostunuzla görüşebilir ve albümlere bile bakabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra beslenme şeklinize de dikkat etmek gerekiyor. Örneğin alkol gibi zararlı içecekler sadece karaciğerimize zarar vermiyor. Beyin ve hafıza üzerinde de olumsuz etkileri olabiliyor.

Peki hafızamızı koruyan baharat iddiası doğru mu?
TRT haber’de yayınlanan bir haberde bununla ilgili detaylı bir bilgi veriliyor: Diyetisyen Emre Uzun yaptığı açıklamada ” Nar, keten tohumu, tarçın, pırasa, çörek otu, soğan, badem ve daha pek çok bitki kanserden kal-damar sağlığına, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten anne sütü yetersizliğine kadar onlarca rahatsızlığın önlenmesi ve giderilmesine yardımcı oluyor.” ifadelerine yer veriyor..

Alzheimer konusundaki önerileri
Tarçın: Kokusunun hafızayı kuvvetlendirici etkisi vardır. Sütlü tatlılara, salatalara eklenerek veya çay şeklinde tüketilebilir. Çay şeklinde içilecekse günde 1 fincan, toz halinde kullanılacaksa yarım çay kaşığı tüketmelidir. Günlük olarak bu miktardan fazla tüketilirse kabızlığa, kan şekerinin düşmesine neden olabilir.

Zerdeçal: Hastalığın ilerlemesini önlediği gibi hastalığın önlenmesinde de rol oynar. Yemeklere veya süte katılarak tüketilebilir. Kan sulandırıcı ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Mutlaka Tiroit hastalıkları ve vitamin eksiklikleri yönünden kontrol yaptırmalısınız…

Ayrıca uzman önerisiyle Kan akımı ve oksijenlenme için egzersiz yapın.

Bir uzman diyetisyenin kontrolünde Akdeniz diyetini uygulayın

Bulmaca çözmek ve kitap okumak gibi uğraşlarınız olsun…

Mümkün olduğunca Stresten uzak durun.

Ve her gün olmak üzere hayatınızı düzene sokmak amacıyla Günlük program yapın.

Alışveriş listeniz olsun ve alışverişe yaparken mutlaka bu listeyle hareket edin.

İlaçlarınızı zamanında kullanmak için alarm kurun…

Alkol ve sigara gibi zararlı şeylerden uzak durun…

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.