Aksaray’da vicdanlar yaralandı o çocukları yuhaladılar

Aksaray’da vicdanlar yaralandı o çocukları yuhaladılar

AKSARAY’daki Merkez Mehmetçik İlkokulu’nda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep eden velilerin okul çıkış saatinde bir araya gelerek otizmli çocukları yuhaladığı iddia edildi. Aksaray Valiliği ise iddiaları reddederek soruşturma başlattığını duyurdu.

Otizmli çocuklara karşı eylem yapan veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü.

“Sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız?”

Otizmli bir öğrencinin velisi, “Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?” diyerek şu ifadeleri kullandı: Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup ‘Otizmli çocukları istemiyoruz’ diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum;

O çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?

Valilik açıklama yaptı

Aksaray Valiliği, sosyal medyada yayılan ‘otizmli çocukların yuhalandığı’ iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul’unda 32 derslik mevcut olup, 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir. Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan ‘Aksaray’da otizmli çocuklar yuhalandı’ haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler. 2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) açıklama 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.