AKP’nin kaleleri tek tek düşüyor. Ünlü araştırma şirketi son anketi açıkladı

AKP’nin kaleleri tek tek düşüyor. Ünlü araştırma şirketi son anketi açıkladı

ORC Araştırma, seçime çok az bir süre kalmışken, araştırmalarına devam ediyor. Şirket, bu kez de Nevşehir, Afyonkarahisar ve Bilecik’teki oy dağılımını aktardı.

Siyasi partilerin çalışmaları sürerken, araştırma şirketlerinin kamuoyu yoklamalarından dikkat çeken sonuçlar geliyor. Türkiye geneli yapılan anket çalışmalarının yanı sıra illere göre oy dağılımını gösteren araştırmalardan da dikkat çeken sonuçlar çıkıyor.

13-15 Haziran tarihleri arasında Nevşehir’de yapılan ankette AKP yüzde 39,4’le birinci sırada yer aldı. 2018 seçimlerinde ise AKP’nin oy oranı yüzde yüzde 53,1 olarak gelmişti. Kentte en dikkat çeken sonuç ise İYİ Parti’nin yükselişi ve MHP’nin düşüşü. 2018’deki seçimlerde yüzde 9’la dördüncü sırada yer alan iyi parti, bu ankete göre ise yüzde 23,1’le ikinci sıraya kondu. MHP’nin ise bir önceki seçimde aldığı yüzde 17,9 oy oranı, yüzde 9,3’e kadar düştü.

2018 Genel Seçimleri’nde AKP Nevşehşir’de yüzde 53 alarak 1. parti çıkmıştı

Afyonkarahisar’da 12-15 Haziran tarihleri arasında yapılan ankette yüzde 41,4 oy olan AKP birinci sırada yer aldı. AKP’nin bir önceki seçimdeki oy oranı ise yüzde 55,4’tü. Bu kentte ise 2018 seçimlerinde 13,4 ile yine dördüncü sırada yer alan İYİ Parti, ORC’nin anketine göre yüzde 25,9’la ikinci sıraya yükseldi.

2018 seçimlerine göre, Afyonkarahisar’da da AKP ve MHP oy kaybederken muhalefet partilerinin oylarını artırdığı görüldü.

Bilecik’te 12-14 Haziran tarihleri arasında yapılan araştırmada ise sonuçlar, 2018 seçimlerine göre benzerlik gösterdi. Önceki seçimde yüzde 43,3’le ilk sırada yer alan AKP, ankete göre ise 34,3 oy aldı. İkinci sıradaki CHP yüzde 31,3 alırken, İYİ Parti ise yüzde 25,0 oy aldı.

2018 seçimlerinde AKP yüzde 43 oy alırken CHP yüzde 28 İYİ Parti ise yüzde 14 oy almıştı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.