AKP’nin gizli Ayasofya planı ortaya çıktı

AKP’nin gizli Ayasofya planı ortaya çıktı
Her yıl 29 Mayıs’ta Türk ve İslam devlet başkanları camide toplanacak. Danıştay’ın kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ardından cami yapılan Ayasofya için yapılacak düzenlemeler belli oldu.

Her yıl 29 Mayıs’ta Türk ve İslam devlet başkanları
camide toplanacak. Danıştay’ın kararının ardından yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili hazırlıklar hızla devam ediyor.

86 yıl boyunca müze olarak kullanılan Ayasofya’nın ibadethaneye dönüştürülmesi için yapılması gerekli fiziki düzenleme ve değişikliklerin 24 Temmuz Cuma günü kılınacak ilk namaza kadar tamamlanmasına çalışılıyor. Yeni dönemde Ayasofya Camii’nin içi tamamen ibadete uygun hale getirilip sadece ibadete tahsis edilecek. Bununla birlikte ileride Ayasofya Medresesi açılarak alanında uzman ilim adamları öncülüğünde ilim ve Kuran-ı Kerim hafızlık eğitim çalışmaları yapılması da düşünülüyor.

HER 29 MAYIS’TA ŞÖLEN

Cami içerisindeki Hristiyanlığa ait tarihi değeri paha biçilmez mozaiklerin zarar görmeyecek şekilde perdelerle örtülerek veya aydınlatma sistemiyle o bölgelerde karartma yapılarak korunması planlanıyor.

Her hafta Cuma Namazı’nın TRT Diyanet TV tarafından canlı yayınlanması ve her yıl 29 Mayıs’ta Ayasofya Camii önünde bütün İslam devletlerinin, dost ve akraba toplulukları devlet başkanlarının davet edileceği büyük fetih şölenleri düzenlenmesi de gerçekleştirilmesi planlanan projeler arasında bulunuyor

Ayasofya Camii’nde hizmet içi ve din görevlileri de dâhil hiç kimse cami içerisinde ve çevresinde yapısal ve dekorasyon değişikliği yapamayacak. Güvenlik sistemleri ve özel güvenlik görevlileri tarafından koruma altına alınacak olan Ayasofya’nın güvenliği en üst derecede sağlanacak.

 

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.