AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin ballı kaymaklı yol ihalesi tanıdık isme gitti. 240 milyon lira alacak

AKP’li Başakşehir Belediyesi’nin ballı kaymaklı yol ihalesi tanıdık isme gitti. 240 milyon lira alacak

Milli Gazete’nin haberine göre; AKP’li Başakşehir Belediyesi, 1 Nisan 2022 tarihinde düzenlediği, “Başakşehir Genelinde Yol ve Çeşitli Sanat Yapıları Yapılması” işinin ihalesinde sözleşme imzalandı. Belediye, söz konusu ihaleyi 239 milyon 995 bin TL’ye üstlenen Makro Yol Yapı San. Ve Tic. A.Ş. sözleşme imzaladı.

Merkez adresi Esenler’de bulunan ve 2004 yılında kurulan Makro Yol firmasının hisseleri Selim Özderya, Dursun Ali Özderya ve Mustafa Özderya’ya ait. Şirketin Yönetim Kulu Başkanlığını Selim Özderya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını ise Dursun Ali Özderya yapıyor. Dursun Ali Özderya aynı zamanda, AKP’nin Ortahisar(Trabzon) İlçe yönetiminde yer alıyor. İlçe Başkan Yardımcısı olan Özderya, Ekonomi İşleri Başkanlığını yürütüyor.

Makro firması geçen yıl da Başakşehir Belediyesi’nden 57 milyon 200 bin TL’ye yol yapı ihalesi almıştı. Yine geçen yıl Makro, Karayolları’nın aynı gün “Pazarlık” usulüne göre düzenlediği, Giresun’daki yol inşaatıyla ilgili iki ayrı ihaleyi, toplam 191 milyon 639 bin 644 TL’ye almıştı.

Özderya kardeşlere ait Cetaş Madencilik İnş. San. Ve Tic. A.Ş. de, 2020 yılında yine Karayolları’ndan 170 milyon 597 bin 30 TL’ye ihale almıştı. Yine Giresu’ndaki çeşitli yol yapım işlerini kapsayan ihale de “Pazarlık” usulüne göre verilmişti.

YETKİ VERİLMİŞ

Bir ilçe belediyesine bahigo göre devasa sayılabilecek büyüklükteki bir ihaleye imza atan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, geçtiğimiz günlerde, Başakşehir Belediye Meclisi’nden, hem 109 bin metrekarelik iki parseli satma yetkisi hem de bankalardan 161 milyon kredi borçlanması yetkisi almıştı. Başkan Kartoğlu’na, kredi borcuna karşılık belediyenin her türlü mülkünü ipotek ettirme, bankalardaki belediye paraların bloke koydurma yetkisi verilmişti.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.