40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Eskişehir’in Seyitgazi İlçesi’ndeki bir imam akıllı telefonunu Cuma hutbesini okumak için kullandı.
Yukarı Karacaşehir Mahallesi’nde köy imamı Hasan Hüseyin Bala caminin merkeze uzak olmasından dolayı vaaz ve hutbelerini akıllı telefonundan okuyor. Köy imamı Diyanet tarafından hazırlanan vaaz ve hutbeleri sanal ortamdan çekerek hem vakitten hem de paradan tasarruf ediyor.
İmam Bala, “Akıllı telefonların camide hutbe okurken ya da vaazda kullanılması iyi oluyor. Hem bilgiler daha güncel ve kolay hazırlanıyor hem de topluma, özellikle de gençlere bu tarz cihazların kullanılması konusunda örnek olmak istiyorum” dedi.
Her hafta vereceği vaazı ve hutbeyi müftülüklerin internet sitesinden telefonuna indiren Bala, teknolojinin nimetlerinden kendisinin de bu şekilde istifade ettiğini söyledi. Dinin anlatılmasında akıllı telefonların sunduğu iletişim kolaylıklarından muhakkak yararlanmamız gerektiğini belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.