Aile Huzuru: Şiddet Değil Şefkat

GÜNÜN DUASI: “Allah’ım! Beni, iyilik yaptıkları zaman sevinç duyan, kötülük yaptıkları zaman da bağışlanma dileyen kullarından eyle.” (İbn Mâce, Edeb, 57)

Aile Huzuru: Şiddet Değil Şefkat

Sahabeden biri, hanımıyla yaşadığı tartışma esnasında öfkesine yenik düşerek onu dövmüş, kolunu kırmıştı. Bu durum Efendimize ulaştırılınca sahabîyi çağırtarak onu uyarmış ve ini boşamasını emretmişti.( Nesâî, Talak, 53) Allah Resûlü, kadınlara karşı acımasız bir toplumda yetişmesine rağmen, ‘ailede olur böyle şeyler’ diyerek bu tür mağduriyetleri görmezden gelmemiş ve gerekli gördüğü yerlerde müdahale etmiş, ashabını da kadınlar hakkında Allah’tan sakınmaları gerektiği hususunda uyarmıştır.

Bir erkeğin hayatını paylaştığı eşine el kaldırmasını hayretle karşılayan Rahmet Peygamberi, gönderiliş amacına uygun olarak insanların, aile de dâhil bütün toplum içerisinde huzurlu bir yaşam sürmesi için gerekli tavsiyelerde bulunmuş ve bunu da fiili örnekliğiyle bizlere göstermiştir. İslam medeniyeti inşasında kadınlara gereken değeri göstermiş ve kendi eşlerine karşı nazik tutumuyla da, hem cahiliye bedevilerine hem de kıyamet gününe kadar kendi yolunu takip eden mü’minlere, ailelerine nasıl davranmaları gerektiğinin mesajını vermiştir.

SÖZÜN ÖZÜ

Dünyada en huzursuz kimse, gönlünde haset ve kin tutandır.

İmam-ı Şâfiî

İyi şey daima çabayla yapılır. Ve bu çaba birçok defa tekrarlandığında, iyi şey alışkanlığa dönüşür.

Tolstoy

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.