ADRB personeline yönelik çevrimiçi istişare toplantısı düzenlendi

ADRB personeline yönelik çevrimiçi istişare toplantısı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde İstanbul ve tüm ilçelerinde Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) tarafından sürdürülen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla “ADRB İstanbul İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıda; İstanbul İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde bulunan Aile ve Dinî Rehberlik Bürolarınca sürdürülen çalışmalar değerlendirildi, geleceğe dönük plan ve program oluşturuldu, hizmetlerin yürütülmesinde karşılaşılan sorunlara çözüm arandı.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sema Yiğit’in açış konuşmasının ardından söz alan Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Başkanlığın ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının önemine ve katkısına değindi. 2019 – 2020 yıllarında İstanbul ve 39 ilçesinde ailelere yönelik sunulan hizmetleri değerlendiren Albayrak, katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise İl genelinde yürütülen faaliyetlere değinerek çalışma arkadaşlarına ve ilçe müftülüklerine teşekkür etti.

Ardından İl müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve ADRB koordinatörleri söz alarak görüş ve önerilerini aktardı.

Toplantıda aşağıdaki başlıklar ele alındı:

  • Başkanlığın Aileye Yönelik Hizmetlerinde Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Rolü
  • İstanbul Genelinde 2019 ile 2020 Yıllarında Gerçekleştirilen Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri
  • Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının Mekânsal Açıdan İyileştirilmesi
  • Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin Görev Alanları İle İlgili Nitelikli Proje Çalışmalarının Sağlanması
  • ADRB’nin Mevzuat Bağlamında Değerlendirilmesi
  • Sosyal Hizmet Kurumlarında Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri
  • Nikâh Hizmetlerinde ADRB’nin Fonksiyonu
  • Evliliğe İlk Adım Seminerleri, Pandemi Dönemi Aile Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde düzenlenen toplantıya Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanı Sema Yiğit, İstanbul İl müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri ile aile ve dini rehberlik koordinatörleri katıldı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.