85 yaşında ‘Hafızlık Tespit Sınavı’na girdi

85 yaşında ‘Hafızlık Tespit Sınavı’na girdi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde farklı sınav merkezlerinde komisyonlar marifetiyle uygulanan “2022 Yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı” devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen komisyonlar tarafından sözlü/mülakat şeklinde gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı’nın yapıldığı illerden biri de Bursa oldu.

Bursa Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen sınavda 85 yaşındaki Mercan Taşdemir, “Hafızlık Belgesi” almak için ter döktü.

Kimlikteki isminin Mercan olduğunu ama halk arasında Hafız Adem Hoca olarak tanındığını belirten Taşdemir, ilk defa hafızlık tespit sınavına katıldığını, komisyonun altı soru sorduğunu ve takılmadan okuduğunu söyledi.

14 yaşında hafızlık eğitimine başlayarak 18 ayda hafızlığını tamamladığını ifade eden Taşdemir, Balıkesir İvrindi ve Savaştepe’nin çeşitli köylerinde 17 yıl fahri imam hatiplik görevi yaptığını kaydetti.

Görev süresi boyunca ezbere mukabele okuduğunu ve 2022 Ramazan ayında ise ezbere sekiz hatim yaptığını dile geitren Taşdemir, “Her ay bir hatim okuyorum ve okudukça okuyasım geliyor. Ömrümün sonuna kadar da okumaya devam edeceğim.” dedi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.