4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerine seminer

4-6 yaş Kur’an kursu öğreticilerine seminer

Denizli İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan program çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında görev alacak öğreticilerin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

Asmalıevler Camii Konferans Salonu‘nda, 94 Kur’an kursu öğreticisinin katılımıyla düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Hamide Belgrat, “2019-2020 eğitim öğretim yılının güzel ve verimli geçmesi için Cenab-ı Allah’a niyazda bulunuyorum.” dedi.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Öğretim Programı’nın 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başladığını söyleyen Müftü Yardımcısı Belgrat, şöyle devam etti:

“Denizli’de 2014 -2015 eğitim ve öğretim yılında 67 öğrenci ile başlayan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarımızda öğrenci sayısı bugün 3 bini aştı. 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticiliğinin çok özel bir meslek olduğunu unutmamamız gerekir. Çünkü sizler gelecek neslimizin mimarlarını yetiştireceksiniz. Bu yaş grubundaki çocuklarımıza vereceğimiz din eğitimi sayesinde Allah sevgisi, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) güzel ahlakını öğrenmeleri, onların sağlam karakterli insanlar olmasını sağlayacak.

Öncelikle yaptığınız işi çok severek yapmanız gerekiyor.  Daha sonra alanınızla ilgili sürekli okumalar yaparak, öğrendiğiniz bilgileri eğitim öğretime yansıtmanız lazım. Özellikle şunu belirtmek isterim ki çocuklar bize emanettir. Onları her zaman en iyi şekilde yetiştirmek için özverili çalışmak temel prensibimizdir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın planladığı bu tür seminerlerin bilgi ve donanımı artırma hususunda çok faydalı olmasının yanında, öğreticiler arasında tanışma ve tecrübe paylaşımı açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle yeni eğitim-öğretim yılımızın camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Üç gün boyunca devam edecek Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde; Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Gencal Şenyayla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Songül Bilici ve formatör öğreticiler tarafından sunumlar yapılacak.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.