4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinden Elazığ’a yardım

4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinden Elazığ’a yardım

Minik yürekler Elazığ için attı

Türkiye’nin dört bir yanında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyası kapsamında, depremden etkilenen aileler için yardım topladı.

Yardım kampanyasına bir destek de Eskişehir İl Müftülüğüne bağlı Şehit Abdülkerim 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencilerinden geldi.

Minik öğrenciler, ailelerinden aldıkları harçlıklarını kurslarda kendi elleriyle yaptıkları kumbaralarında biriktirerek 6,8 şiddetinde depremi yaşayan Elazığ ve depremden etkilenen çevre illerde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere İl Müftüsü Bekir Gerek’e teslim ettiler.

Öğrencilerin bu davranışını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Müftü Gerek; “Geleceğimizi ve dünyanın geleceğini şekillendirecek yarının büyükleri bu yavrularımız bize büyük bir güven veriyor. Böyle bir nesil yetiştirmeye devam etmemiz halinde geleceğimiz garanti altındadır. Bu evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum. Bu şuurla evlat yetiştiren ailelerini ve öğreticilerini canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.