4-6 yaş Kur’an kurslarında yeni dönem başladı

4-6 yaş Kur’an kurslarında yeni dönem başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi koronavirüs tedbirleri eşliğinde başladı.

Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler, koronavirüs salgınına karşı maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami ölçüde riayet edilerek gerçekleştiriliyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının Türkiye’de ilk görüldüğü Mart ayında Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimlere ara verilmiş, başta hafızlık eğitimleri olmak üzere tüm eğitim programları dijital ortamda sürdürülmüştü.

Vaka sayısındaki düşüşe bağlı olarak geçilen “yeni normal” dönemiyle birlikte Kur’an kurslarında yüz yüze eğitimler kademeli olarak başlatılmış, kurslarda salgına karşı alınan önlemler en üst safhada uygulanmaya başlamıştı.

Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitimlerin kademeli olarak başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında da 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi başladı.

4-6 yaş Kur’an kurslarında eni dönem pandemi tedbirleri eşliğinde başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarıyla birlikte 4-6 yaş grubu Kur’an kursları da kapılarını minik misafirlerine açtı.

Kayseri

Kayseri İl Müftülüğü, “2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenledi.

Talas İlçe Müftülüğü İzzet Bayraktar Kur’an Kursu’nda koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “2020-2021 eğitim ve öğretim yılımız hem evlatlarımıza hem bu evlatlarımıza hizmet verecek olan hocalarımıza hem de siz velilere hayırlı ve mübarek olsun. Yüce Mevla evlatlarımızı İslami terbiye ile eğitebilmeyi bizlere nasip eylesin.” dedi.

İl Müftüsü Güven şöyle devam etti:

“Bugün itibarıyla 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerimiz ile yetişkin hanımların gelecekleri Kur’an kurslarımızın açılışını yapıyoruz. 8 Ekim’e kadar kayıtlarımız devam edecek. Çevrenizde, komşularınızda, aile ve akrabalarınızda 4-6 yaş grubunda olup da Kur’an kursuna evlatlarını göndermek isteyenler bir an önce en yakın Kur’an kursumuza müracaat edebilirler. Sadece evlatlarımıza değil, evlatlarımızın annelerine ve babalarına da Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Sizlerden de Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler evlatlarınızın bulunduğu kurslardaki yetişkin sınıflarına kayıt olabilirler. Evdeki beylerinizden, erkek evlatlarınızdan, babalarınızdan Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler de en yakın camimizin imam-hatip ve müezzin kayyımlarına müracaat edebilirler.

Bu küçük evlatlarımıza bu yaşlarında bir taraftan Kur’an eğitimi, diğer taraftan değerler, ahlak ve dini eğitim verecek olan hoca hanımlara da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ahlaki ve manevi eğitimi için çalışma yapmalıyız, gayret göstermeliyiz. Çünkü çocuklarımız da bizden sonra bu dünya hayatında yaptıkları iyi ameller vesilesiyle bizim, yani anne-babaların amel defterlerini açık bırakacak ve sadaka-i cariye olarak sürekli sevap hanemize iyilikler yazılacak inşallah.

Kur’an kurslarımızın ve camilerimizin temizliğine dikkat ediyoruz. Buradan özellikle Her hafta hem camilerimiz hem de Kur’an kurslarımız dezenfekte ediliyor. Gönül rahatlığı içerisinde evlatlarımızı gönderelim inşallah. Sizler çocuklarınızı buraya göndermeseniz, çocuklarınız buraya gelmeyecek olsa bizim verebileceğimiz herhangi bir hizmet olmaz. Yüce Mevla sizlerden razı olsun. Çocuklarınızın dini ve ahlaki eğitimi için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, il ve ilçe müftülüklerimizin açmış olduğu Kur’an kurslarına teveccüh gösteriyorsunuz. Diğer taraftan çocuklarımız da burada bir taraftan oynarken aynı zamanda dini eğitimlerini alıyorlar.”

Programının açılışında konuşan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut ise “Kıymetli veliler; sizler ciğerpare yavrularınızı bizlere emanet ettiniz. Onları gözümüz gibi koruyacağımızdan ve seveceğimizden emin olabilirsiniz. Burada onlara yaşlarına uygun bir şekilde etkinliklerle ve oyunlarla gelişim süreçlerine katkıda bulunulacak. Yetkin, donanımlı ve tecrübeli hocalarımızın gözetiminde en güzel bir şekilde vakit geçirecekler. Ayrıca değerler eğitimi de alacaklar. Çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Pandemi tedbirlerine ve kurallarına azami derecede riayet ediyoruz, edeceğiz. İnşallah Rabbimden niyazım odur ki tüm insanlığı bu musibetten en kısa zamanda kurtarsın.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.